Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KİLO VERMEK İÇİN GİTTİ, ŞAMPİYON OLDU

KİLO VERMEK İÇİN GİTTİ, ŞAMPİYON OLDU

Ankara Güreş Spor Kulübü antrenörlerinden eski milli güreşçi Ahmet Özbege, kendisi gibi güreşi tercih ederek minderdeki başarısıyla gururlandığı kızından olimpiyat şampiyonluğu bekliyor.

GüreÅŸi bırakmasının ardından antrenör olarak gençleri yetiÅŸtirmeye baÅŸlayan Özbege, 5 yıl önce 12 yaşındayken kilo problemi olan kızı AyÅŸegül’ü (17) spor yapması için antrenman salonuna getirmeye baÅŸladı.

Zamanla güreşe ilgi duymaya başlayan Ayşegül, babasının da desteğiyle minderde yeteneklerini sergileme şansı buldu.

Katıldığı turnuvalarda çeÅŸitli dereceler alan güreşçi, 11-12 Nisan’da Zonguldak’ta düzenlenen Yıldızlar Türkiye GüreÅŸ Åžampiyonası’nda da 70 kiloda birinciliÄŸi elde etti.

Baba Özbege AA muhabirine yaptığı açıklamada,  kızıyla sabahları temel dayanıklılık için ağırlık çalışması, akÅŸamları ise teknik güreÅŸ idmanları yaparak uluslararası ÅŸampiyonlarda altın madalya kazanmak için sürekli çalıştıklarını söyledi.

Baba-kız antrenmanın olumlu ve olumsuz yanı olduğunu belirten Özbege, "Milli güreşçi olmam ve güreşin içerisinden gelmem bir avantaj sağlıyor. Ama baba-kız arasında duygusal bağ, dezavantaj. Bazen kırılganlıklar oluyor. Normal bir sporcu gibi bazı şeyleri yakalayamıyorsunuz. Doğal olarak baba-kız ilişkisinin verdiği yakınlık sahaya daha bir farklı yansıyor" diye konuştu.

Ahmet Özbege, kızının güreşle ilgilenmesinin yaşayabileceği en güzel duygulardan biri olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Evladıma bu spora yönelmesi için hiç baskı yapmadım. Kızımın kendi yeteneğinden kaynaklanan bir akış oldu. Onda bu potansiyel varmış. Kendi tercihiyle güreşe başlayan kızımın olimpiyat şampiyonu olmasını istiyorum. İnşallah, ülkemizin bayrağını uluslararası turnuvalarda dalgalandıracaktır. Özellikle olimpiyat şampiyonluğu bir sporcunun ulaşabileceği zirvedir. Bunun için de müsabakalara çok yoğun bir şekilde hazırlanıyoruz"

- "Haftanın 7 günü antrenman yapıyorum"

Ayşegül Özbege de güreşe başladığı 5 yıl içerisinde çeşitli dereceler elde ettiğini, çalışmalarının meyvesini yeni yeni topladığını dile getirdi.

Hedefini her zaman yüksek tuttuğunu vurgulayan Özbege, "Bunun için elimden geleni yapıyorum. Haftanın yedi günü antrenmanlarla geçiyor. Turnuvalardaki birinciliklerimi dünya ve olimpiyat şampiyonlukları elde ederek taçlandırmak en büyük hedefim" ifadesini kullandı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo