Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

KİLİT İSİM ‘SAZAK’ İFADESİNDE BAKIN NE DEDİ?

KİLİT İSİM ‘SAZAK’ İFADESİNDE BAKIN NE DEDİ?

30 sanıklı FETÖ davasında eski emniyet müdürü ifade verdi. Eski Zonguldak Emniyet Müdürü Sazak, "sakin yapım var, Zonguldak’a balık tutmaya geldim" dedi.


                                                            ZONGULDAK

Zonguldak’ta FETÖ davasında aralarında eski Zonguldak Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak ile polis ve sağlıkçıların da bulunduğu 30 sanık, adliyeye getirildiler.
Edilen bilgiye göre, Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma öncesinde tutuklu sanıklar cezaevi araçlarıyla Zonguldak Adliyesi’ne getirildi. Sanıklar, haklarındaki "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "silahlı terör örgütüne üye olma", "silahlı terör örgütünü yönetme", "Türkiye Cumhuriyeti hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet" suçlamalarıyla hakim karşısına çıktı.
5 SAAT İFADE VERDİ
Duruşmanın üçüncü gününde savunmasını yapan eski Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, mahkemede yaklaşık 5 saat ifade verdi. Darbe girişiminden bir gün önce Zonguldak’a geldiği ve sözde sıkıyönetim valisi olacağı iddialarını yanıtlayan Sazak, darbe girişiminden bir gün önce Zonguldak’a balık tutmak için geldiğini söyledi. Sazak, "15 Temmuz akşamı Zonguldak’ta otele geldim ve üzerimi değiştirdikten sonra yattım. Bir arkadaş ’Darbe oluyormuş söylentileri var’ dedi. Bende bir şey bilmediğimi söyleyip televizyona bakayım dedim. 1980 ihtilalini gördüm, çok sayıda toplumsal olayları yönettim. Balık tutma hobim var. Bugüne kadar sakinlikle görev yaptım" dedi.
“BALIĞA GİTTİM”
Mahkeme başkanının darbe girişimini hatırlatarak bu ciddi olaya rağmen balık tutmaya gittiğini sorması üzerine Sazak, "Ben yapı olarak sakinim, o kadar çok şey yaşadım ki sakin bir yapıya sahibim. Ben o an kafamı duvarlara vursam, bir şey yapamayacağım için sakin kalmak en iyisi. 15 Temmuz gecesi yapabileceğim tek şey emniyet müdürünü arayıp yapabileceğim bir şey var mı sordum. Olmadığını söyleyince bende sabah balığa gittim" diye konuştu.
Sazak, sözde sıkıyönetim valisi olacağı iddialarının da gerçeği yansıtmadığını savunarak, iddianamenin varsayım üzerine hazırlandığını öne sürdü. Duruşma, diğer sanıkların da dinlenmesinin ardından yarına ertelendi. 30 sanıklı duruşmada şu ana kadar 20 sanığın ifadeleri alındı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo