Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

KEŞKE TÜM OKULLAR BÖYLE OLSA!!!

KEŞKE TÜM OKULLAR BÖYLE OLSA!!!

9 dönüm büyüklüğünde “Ekoloji Bahçesi”...


Zonguldak ili Ereğli ilçesindeki Doğa Koleji Ereğli Kampüsü bünyesine, 9 dönüm büyüklüğünde “Ekoloji Bahçesi” kurulduğu bildirildi.
Alınan bilgiye göre, 2018 - 2019 Eğitim Öğretim Yılı`nda eğitim hayatına “Zonguldak Ereğli Kampüsü” olarak devam eden Doğa Koleji, yeni bir yatırıma daha imza attı.
Göçmenler mahallesi Akmanoğlu Raşit sokaktaki eğitim kompleksine, mülkiyeti Doğa’ya ait 9 dönüm arazi üzerine Ekoloji Bahçesi kuruldu.
20 bin metre kare kapalı alanda anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu lisesi ve fen lisesi olmak üzere 5 farklı okulda eğitim alan binlerce öğrenciyi doğa ile buluşturmak isteyen Doğa yönetimi; öğrencilerini yalnızca akademik olarak değil sosyal olarak da tam donanımlı yetişme imkanı yaratıyor.
ÇOĞU APARTMAN ÇOCUĞU…
Bir kısmı tamamlanan, bir yıl içinde ise açık hava derslikleri, amfi tiyatro, hobi bahçeleri, basket ve voleybol sahaları, binicilik alanları ile oyun-kamp ve tırmanma alanlarının olacağı Ekoloji Bahçesi basına tanıtıldı. Ereğli Doğa Koleji Ekoloji Öğretmeni Arzu Tokmak, gazetecilere konuşmasında, öğrencilerin sosyal anlamda da gelişimlerini önemsediklerini belirterek şöyle dedi:
“Bugün, öğrencilerimiz ile birlikte daha önce ekip-dikilen alanları geziyorlar. Ceviz ve kestane ağaçlarımıza bakıyorlar, meyvelerini topluyorlar. Üretim sürecini görüyorlar, toprağa ve meyveleri ellerine alıyorlar.
9 dönüm büyüklüğündeki araziye zaman için bazı şeylerde eklenecek. Çocukların hobi alanları olacak. Çocuklarımız, mevsimine göre getirdikleri tohumları ekecekler. Bunları sonra toplayacaklar. Midilli atlarımız olacak ve çocuklarımız aynı zamanda hayvanları tanıma imkanı bulacaklar. Spor alanları olacak, açık hava derslikleri olacak, kamp ve tırmanma alanları olacak. Burası tam anlamı ile bittiğinde, velilerimizde buradaki aktivitelere dahil olacaklar.
Ekoloji Bahçesi’nin ders dışında da çocuklarımız gelişmesi yönünde büyük önem arz ediyor. Doğayı ve çevreyi görmüş olacaklar. Çoğu apartman çocukları olduğu için yedikleri şeylerin nasıl yetiştiğini bilmiyorlar. Doğa Koleji’nde bunu de öğrenecekler.”
TABLET VE TELEFONDAN KURTULDUK
Öğrencilerden Zeynep Ceylın Aydın ise ilk defa meyve topladığını anlattığı sözlerinde, “burası bizim ekoloji bahçemiz. Ceviz ve kestane topladım, tadı çok güzeldi. Biz çocuklar cep telefonlarına tıkılıp kalıyoruz. Okulda böyle doğal şeyler yaptığımızda bir şeyler keşfedebiliyoruz. Yani telefon ve tabletten kurtuluyoruz” dedi.
OLAYIN MİMARI ALİ HOCA, ZEYTİN AĞACI DİKTİ
Aktivite sırasında öğrenciler 90’dan fazla tür meyve ağaçları ile toprağı tanıma fırsatı buldu. Ağaçlardan yere düşen kestane ve cevizleri topladılar, tadlarına baktılar. Karadeniz Ereğli Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çataklı ise öğrenciler ile birlikte zeytin fidesini toprakla buluşturdu. Çataklı, “zeytin barış demektir” diyerek öğrencilerine öğüt tembihledi.
Öte yandan, aktiviteyi Lisanslı Okullar Direktörü Serkan Karabulut ve Lisanlı Okullar Bölge Direktörü Kerem Özdemir de takip etti.  

 

KEŞKE TÜM OKULLAR BÖYLE OLSA!!!

9 dönüm büyüklüğünde “Ekoloji Bahçesi”...

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran4
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo