Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KEPÇE OPERATÖRÜ ARANIYOR.

KEPÇE OPERATÖRÜ ARANIYOR.

Yol açan kepçe dereye yuvarlandı, operatör kayboldu.


Düzce’nin Gölyaka ilçesi Kardüz Yaylası yolu üzerinde meydana gelen heyelanda yolu açmaya çalıştığı sırada kepçe, Aksu Deresi'ne yuvarlandı. Kepçeyle dereye yuvarlanan operatör kayboldu. Ekipler arama çalışması baÅŸlattı.

Düzce'de dün gece başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, daha önce de sel baskınların yaşandığı Gölyaka ilçesi Saçmalıpınar köyü ile Kardüz Yaylası yolu üzerinde heyelan meydana geldi.

Bölgede bulunan baraj inşaatında çalışan Muhammet Yılmaz da heyelan yaşanan bölgede yolu açmak için çalışma başlattı. Çalışmalar sırasında kepçe de heyelana kapılarak Aksu Deresi'ne yuvarlandı. Suyun debisinin de yüksek olması nedeniyle operatör de kayboldu.

Olayın duyulması ile bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi ile kepçe ve arazi araçları sevk edildi. Suyun içinde kepçeye ulaÅŸan ekipler Yılmaz’a ulaÅŸamazken, arama çalışmaları baÅŸlatıldı.

Düzce Ä°l Genel Meclis Ãœyesi Fazlı Koç, “Gölyaka ilçesi Saçmalıpınar köyünde Aksu Deresi var. Ãœst tarafında baraj var. Barajda iÅŸ makineleri çalışıyordu. Yol güzergahında su birikintisi nedeniyle bir toprak kayması yaÅŸandı. Barajı yapan ÅŸirkete ait kepçenin operatörü yol açmak için bu bölgeye geliyor. DiÄŸer arkadaÅŸlarıyla da haberleÅŸiyor. Saat 09.30 sıralarında ‘bir heyelan var onu açmaya gidiyorum’ diyor. Orada heyelanı açarken toprağın arkasındaki su baskısı makineyi toprakla beraber dereye atıyor. Haber aldığımız ilk andan itibaren olay yerine iÅŸ makineleriyle geldik. Ancak hem derenin debisinin yüksek oluÅŸu hem de arazide yaÅŸanan heyelanlardan dolayı yaklaşık 1 saattir çalışma yapıyoruz. Åžu anda makineye ulaÅŸmış durumdayız. Makinenin içinde arkadaşımızı bulamadık. Düzce itfaiyesi, DAKE, AFAD ÅŸu anda hepsi burada seferber olmuÅŸ durumda. Ä°nÅŸallah bu yakınlarda bir yerde kendisine saÄŸ salim ulaÅŸmayı diliyoruz” dedi.

Kayıp şahsı arama çalışması sürüyor.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün5
gülücük4
şaşkın1
hayran0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo