13 o C Kdz. Ereğli

KELEŞ, FAALİYETLERİ ANLATTI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Ekonomi 5 yıl 9 ay 20 gün 1 saat 1 dakika önce 789

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, “Ereğli’yi ihracat şehri haline getireceğiz. Uluslararası rekabette gücümüzü geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Keleş, Oda binasında düzenlenen düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, açıklamalarda bulundu. TSO yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda, göreve geldikleri günden itibaren yapılan faaliyetleri değerlendirdi.
İlçede, ekonomi hareketliliğin sağlanması için farklı kollardan faaliyet yürüttüklerini anlatan keleş, şunları kaydetti:
HEDEF, ODALAR ‘BİRLİĞİ’…
“Şehrin sorunlarını birlikte çözmeye talibiz. Davamız Ereğli menfaatleridir, bu amaç doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz.
Odanın çehresini değiştiriyoruz. Ereğli’yi ihracat şehri haline getireceğiz. Ekonomi Bakanlığı’na bir proje yazıyoruz. Uluslararası rekabette gücümüzü geliştirmeye çalışıyoruz. Odamız bünyesinde dış ticaret uzmanı istihdam edeceğiz. Bölgedeki gücümüzü tüm Türkiye’ye hissettirmemiz gerekiyor.

Zonguldak’ta faaliyet gösteren 5 oda bireysel çalışmışlar ama hiçbir sonuç alamamışız. TOBB’un üst kurullarında, komisyonlarında, emekli sandığında yer alabilmemiz için güçlü olmamız gerekiyor. TSO’larla istişare toplantılarına başladık. Siyaset yeniden şekillendi 5 odanın gücü ile faaliyetli işler yapacağız. 3 ülke ve 3 yurt içinden de oda ile kardeş olabilmek yolunda çalışmalarımız var, amacımız iş yapabilmek, iş yapabilme gücümüzü arttırabilmek, bunun için uğraşıyoruz.
HURDA TOPLAMA MERKEZİNİ EREĞLİ’YE ALDIRDILAR
Üyelerimizden gelen talep ve istekleri de çözüme kavuşturmaya çalıştırıyoruz. Otomobil bayilerinden gelen talep oldu. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Bey ile görüştük, aksiyona aldılar, bugünden itibaren hurda toplama merkezi Ereğli oldu. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a teşekkür ediyoruz, yer gösterdi. Hurda toplanma merkezlerinden biri de Ereğli’de oldu, artık buradakiler Çaycuma’ya gitmeye gerek kalmayacaklar. Büyük bir sorunu çözmüş olduk. Bize gelen istek ve talepleri anında çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz.
DOSYADA ‘YENİ YER’ VAR AMA..!
Ereğli’deki gündem maddeleri arasında olan ‘eğitim kampüsüne’ ilişkinde sorulan sorular üzerine konuşan Keleş, şu ifadeleri kullandı:
“Bugüne kadar herkes birbirinden ayrı hareket etmiş. TSO, belediye, üniversite, herkes ayrı ayrı hareket etmiş. Bizim önce bir araya gelmemiz gerekiyor. Belediye başkanımızın cumhurbaşkanından yeni bir kampüs alanı teklifinde bulunduğunu biliyoruz. Ortak akılla doğru bir yer üzerine bu işi şekillendirmemiz gerekiyor. Elbette ki eski devlet hastanesinin arazisi bizim olmazsa olmazlarımızdan bir tanesi. Eğer olmayacaksa ayrı ayrı söylemlerde bulunmak yerine birlikte hareket etmek gerekir. Yeni bir kampüs alanına ihtiyacımız var, mevcut fakültelerinde şartlarını iyi haline getirmemiz gerekiyor. İşin içerisine girince birçok sorun ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Mevcut fakültelerinin iyileştirilmesini sağlamalıyız. Müşteri var fakülteye sınıfta okuyacak yer yok.”

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 6 saat 18 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 21 saat 30 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 4 saat 31 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 1 saat 35 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 1 saat 9 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 22 saat 48 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 19 saat 24 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 5 saat 52 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 23 saat 59 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 3 saat 25 dakika önce KAZA ; 2 YARALI