Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’KDZ.EREĞLİ’NİN GERÇEK HAVA KALİTESİNİ YANSITMIYOR’

’KDZ.EREÄžLÄ°’NÄ°N GERÇEK HAVA KALÄ°TESÄ°NÄ° YANSITMIYOR’

Kdz.EreÄŸli Belediyesi Hava KirliliÄŸi Ä°zleme Ä°stasyonu verilerine göre, ilçemizde hava kirliliÄŸi ölçümleri normal deÄŸerlerdedir. Kdz.EreÄŸli’nin 23.08.2016 tarihi saat 08.00 itibariyle pm10(partikül madde) parametresi 16’dır.

Ä°lçemizde yayın yapan bazı gazete ve internet sitelerinde, Kdz.EreÄŸli’nin Hava kalitesine iliÅŸkin yer alan bir haberin, sosyal medya ortamında da endiÅŸeye yol açacak ÅŸekilde yorumlanması nedeniyle bu açıklamanın yapılması zorunlu hale gelmiÅŸtir.

Söz konusu haberde, “Kdz.EreÄŸli’de hava kirliliÄŸinin ciddi saÄŸlık etkileri oluÅŸturabilecek düzeyde olduÄŸu açıklandı. Kdz.EreÄŸli’de yapılan ölçümde tehlikenin en üst seviyesinde olan rakam 493 olarak tespit edildi” açıklaması yer almaktadır.

KDZ.EREÄžLÄ°’NÄ°N GERÇEK HAVA KALÄ°TESÄ°NÄ° YANSITMIYOR

Bahsedilen kirlilik parametresi pm10 (partikül madde) parametresidir. Hava Kalitesi Ä°zleme Ä°stasyonumuzun ölçüm verileri incelendiÄŸinde, bunun kısa süreli bir yükselme olduÄŸu ve ardından pm deÄŸerinin 32 mikrogram/m3’e düştüğü görülmüştür. 23.08.2016 sabah saat 08.00 verilerinde ise bu deÄŸer 16’dır.

Haberlerde bahsedilen ölçüm sonucu, anlık bir cihaz arızasından ya da bölgede o anda yüksek oranda toz çıkaran bir çalışmadan kaynaklanmış olabilir ve gerçek hava kalitesi değerini yansıtmamaktadır. Bu durum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İstasyonları web sitesinde, dinamik tablo değerlerinden de açıkça görülebilir.

Özetle, Hava Kirliliği İzleme İstasyonu verilerine göre, ilçemizde hava kirliliği ölçümleri normal değerlerdedir.

Ayrıca, Hava İzleme İstasyonumuzda yetkili servis tarafından bu hafta periyodik bakım gerçekleştirilecektir.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo