Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KDZ.EREĞLİ TEK YÜREK

KDZ.EREÄžLÄ° TEK YÃœREK

Ereğli Belediyesi 14`üncü Tırı deprem bölgesine gönderdi.


Kdz. EreÄŸli Belediyesi, depremden sonra ilk gün 4, ikinci gün 4 ve üçüncü gün 3 tırın ardından bugün 3 tır daha yardım malzemelerini deprem bölgesine ulaÅŸtırmak üzere yola çıkardı. BaÅŸkan Halil Posbıyık, “Bugünde 3 tırımız yola çıktı, yarında devam edecek. Ayrıca bölgeye gönüllü doktorlarımızı ve avukatlarımız ile elektrik paneli kurmak ve yardımda bulunmak isteyen 2 gönüllü aracımızı yolcu ettik” dedi.

Kdz. EreÄŸli halkı, deprem bölgesindeki vatandaÅŸlara ulaÅŸtırılmak üzere Kdz. EreÄŸli Belediyesi tarafından baÅŸlatılan yardım kampanyasına verdiÄŸi destek sonrası bugün 14’düncü tır depremzedelere ulaÅŸtırılmak üzere yola çıktı.

Yardım kampanyasını bizzat koordine eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık ve gönüllülerle birlikte depremden sonra ilk gün 4, ikinci gün 4 ve üçüncü gün 3 ve bugünde 3 tır olmak üzere 14 tır yardım malzemesini bölgeye uğurladı.

Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Kdz. EreÄŸli halkımızın destekleriyle bugün 3 tır daha yardım malzemesini deprem bölgesine yola çıkardık.

Dün yola çıkan 9. Tır Abdullah Danışmaz bölgeye ulaÅŸtı, 10. Tır Sedat Sarcan henüz bölgeye ulaÅŸmadı takibimizde, 11. Tırımız Ä°stanbul’dan Okyanus Firması Sevcan - Erdinç Saraç tarafından gönderildi, OÄŸuz Cömert’in abisi Yılmaz Cömert’in verdiÄŸi tırla Hatay’a gidiyor ÅŸuanda.

Bugün de 12. Tırı bize Pizzante sahibi Birol Hakan Güner, Süreyya Serttaş ve Serdar Bakkaloğlu gönderdi, halkımızın yardımlarını yükledik, 13. Tırı Gökmen Baydar, Sercan Demir ve Adem Ustamehmetoğlu gönderdi, şoförümüz de Murat kardeşimiz. 14. Tırı Şaban Akdeniz bize verdi, şoförümüz Erol Yılmaz kardeşimiz. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bugün de 3 tırı deprem bölgesine gitmek üzere yola çıkarmış olduk.

Ayrıca, ÅŸuanda  bölgede en büyük sıkıntı elektrik sıkıntısı, çadır, seyyar tuvalet, baz istasyonu sıkıntısı var. Elektrik sıkıntısına destek olmak üzere EreÄŸli’den dostlarımız GNY Solar GüneÅŸ Enerjisi Åžirket Sahibi Günay Karaman ve gönüllüler Serdar Kameray ve Ä°rem Aktürk’ü elektrik paneli kurmak üzere araçlarıyla bölgeye uÄŸurladık. Kendilerine elektrikçilerden topladığımız 600 ampül verdik.

Åžerife Keskin VeziroÄŸlu, cenazelerimizi almak üzere bölgeye gitmiÅŸti, geldi ÅŸimdi gönüllü olarak orada gördüğü bazı sıkıntıları gidermek üzere beraberinde yardım eÅŸyalarıyla ayrı bir araçla Adıyaman’a uÄŸurladık. Aynı zamanda bugün Suat bey baÅŸta olmak üzere bir çok gönüllü doktorlarımız ve avukatlarımızı uÄŸurladık.

Türk Milleti hasletlerini kaybetmemiÅŸ. Millet olarak geleneklerimize, göreneklerimize, maneviyatımıza, birbirimize sahip çıkmaya çalışan bir millet olduÄŸumuzu bu felakette de gördük. Bunu bütün EreÄŸli, bütün Türkiye ispatladı. Bütün gençler, kızlar, üniversite öğrencileri, lise öğrencileri, belediye çalışanları burada depremin ilk gününden itibaren yardım ulaÅŸtırmak için canla baÅŸla çalışıyorlar. Herkes birlik beraberlik içerisinde. Allah’a şükür Türk Milleti’ni bu maneviyatından, birlik beraberliÄŸinden dolayı hiç kimse yıkamaz. Her ÅŸeyi atlattığımız gibi bu büyük yüzyılın felaketini de hep birlikte atlatacağız.”

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
gülücük1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo