Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kdz.Ereğli Belediyesi 5 Bin Kişiye Aşure Dağıttı

Kdz.Ereğli Belediyesi 5 Bin Kişiye Aşure Dağıttı

Kdz.Ereğli Belediyesi Muharrem ayı nedeniyle 5 bin kişiye aşure ikramında bulundu.

Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen aşure ikramı bu yılda 5 bin kişiye hazırlanan aşurelerin dağıtımıyla sürdürüldü.

Muharrem ayında, Kdz.Ereğli halkına aşure ikramında bulunan Kdz.Ereğli Belediyesinin etkinliği Abdi İpekçi Sergi Salonu önünde öğle namazına müteakip gerçekleştirildi.

10 personel ile 2 günde hazırlanan 5 bin kişilik aşurenin halka dağıtım etkinliğine Kdz.Ereğli Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Atay, Atilla Bulak ve Hüseyin Ağlar,  İlçe Müftü Yardımcısı İzzettin Aşan, din görevlileri, köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ATAY İKRAM ETTİ..

Kdz.Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atay, vatandaşların hicri yeni yılı, Muharrem ayı ve Aşure gününü kutlayarak; “Yüce mevlam, bizleri seneye de, nice güzelliklerin ve kurtuluşların, tatlı ve mutlu günlerin başlangıcı olan Aşure gününü aslına ve ruhuna uygun olarak değerlendirmeyi nasip etsin. Yüce mevlam ahlakımızı güzelleştirmeyi, komşuluk ve akrabalık bağlarımızı geliştirmeyi, ömrümüz boyunca yüce Rabbimizin emirlerine ve Peygamber efendimizin sünnetine sıkı sıkıya bağlanmayı nasip etsin. Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerimize olsun. Yüce mevlam milletimizi, devletimizi ve ülkemizi terör belasından korusun. Ülkemizi bölmek isteyen iç ve dış düşmanlarımıza karşı bizlerin birliğini, dirliğini güçlü kılsın. Yüce mevlam Türk Milletine 15 Temmuz gecesi yaşanan o karanlık günü bir daha yaşatmasın” dedi.

İlçe Müftü yardımcısı İzzettin Aşan’ın yaptığı duanın ve din görevlileri tarafından okunan ilahilerin ardından hazırlanan aşureler Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atay tarafından vatandaşlara ikram edildi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo