Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KDZ. EREĞLİ’DE KAMPÜS ZİRVESİ

KDZ. EREÄžLÄ°’DE KAMPÃœS ZÄ°RVESÄ°

Kdz. EreÄŸli Devlet Hastanesi eski yerlerinin üniversite kampüsüne dönüştürülmesi projesi, Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın ev sahipliÄŸinde yapılan toplantı ile masaya yatırıldı.

Bülent Ecevit Ãœniversitesi (BEÃœ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Bülent Ecevit Ãœniversitesi EreÄŸli EÄŸitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Azar, Kdz. EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) BaÅŸkanı YaÅŸar Tetiker, Müstakil Sanayici ve Ä°ÅŸadamları DerneÄŸi (MÃœSÄ°AD) Kdz. EreÄŸli Åžube BaÅŸkanı Ä°brahim Sezer ve Kdz. EreÄŸli Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi BaÅŸkanı Hikmet Tezel’i bir araya getiren toplantı, yaklaşık 1,5 saat sürdü.

ÖZER: ÇALIŞMALARIMIZA HIZ VERECEĞİZ

Rektör Özer, toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

“Belediye baÅŸkanımız kampüsün avan projesini hazırlatmıştı. Ä°nÅŸallah bu seneki 2016 yatırım bütçesine EreÄŸli kampüsü içeriÄŸi için karakteristik çalışmalarımıza hız vereceÄŸiz. Bugünden itibaren de Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanımız avan projesinin uygulama projesini çizdirmek için mimarlık ofisi ile görüşecek. Hızlı bir ÅŸekilde bunu gerekleÅŸtirecek.

MÃœSÄ°AD ve diÄŸer Sivil Toplum KuruluÅŸlarımızla (STK) inÅŸallah el birliÄŸi içerisinde EreÄŸli kampüsünü hızlı bir ÅŸekilde canlandıracağız. Ben bu süreçte emeÄŸi geçen Belediye ve TSO baÅŸkanımıza, milletvekilimize, kaymakamımıza tüm STK’lara, sürecin içinde emek verip de ismini zikretmediÄŸim herkese şükranlarımızı sunuyorum. Ä°nÅŸallah 2016 yılı EreÄŸli için, EreÄŸli kampüsü için, üniversitemiz için çok daha güzel bir yıl olacak. Hayırlı uÄŸurlu olmasını diliyorum.”

TETÄ°KER: HEDEFÄ°MÄ°Z 10-15 BÄ°NLÄ° RAKAMLARA ULAÅžMAK

Toplantıya ilişkin değerlendirmede bulunan TSO Başkanı Tetiker konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:

“Öncelikli hedeflerimizden bir tanesi öğrenci sayımızın arttırılmasıydı. Sayın rektörümüz geldiler ve süratli bir ÅŸekilde öğrenci sayısını 5 binli rakamlara getirdiler. Hedefimiz bu rakamı yeni kampüsle birlikte 10-15 binlere taşımaktır.

Ben bu konuda sayın rektörümüze, dekanımıza, belediye baÅŸkanımıza, MÃœSÄ°AD ve esnaf odamıza bu meseleyi sahiplenen herkese teÅŸekkür ediyorum. Karadeniz EreÄŸli’deki bu tablo samimiyetle devam ederse alamayacağımız sonuç yok. “

UYSAL: ŞEHRİMİZİN ÖNEMLİ BİR SORUNU ÇÖZÜLMÜŞ OLACAK

Toplantının ardından yaÅŸanan süreci anlatan BaÅŸkan Uysal’da, “Bu akÅŸam kampus projesi için bir araya geldik. Devlet Hastanesi eski yerlerinin üniversite kampüsü olması için hazırladığımız avan projenin yapım projesi haline dönüştürülmesi için birlikte karar aldık.

Bugünden sonra süreci sayın rektörümüz takip edecek, mali karşılığını da ticaret ve sanayi odamızla, sivil toplum kuruluÅŸlarımız üstlenecekler. Ä°nÅŸallah ÅŸehrimizin önemli bir sorunu çözülmüş olacak.” diye konuÅŸtu. 

KDZ. EREÄžLÄ°’DE KAMPÃœS ZÄ°RVESÄ°

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo