Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KAYYUM ORTAYA ÇIKARDI!..

KAYYUM ORTAYA ÇIKARDI!..

Zonguldak’ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruÅŸturma kapsamında örgüte finansal destek saÄŸladığı iddiasıyla geçen hafta kayyum atanan Ã¶zel maden ÅŸirketinde çalışan işçilerinin, yaklaşık 3 aydır maaÅŸlarının yatırılmadığı ortaya çıktı.

Kilimli ilçesine baÄŸlı Gelik beldesinde özel maden ocağında çalışan yaklaşık 110 işçi, 3 aydır maaÅŸlarının yatırılmadığı gerekçesiyle Zonguldak ValiliÄŸi önünde toplandı. 

Vali Ali Kaban ile görüşmek isteyen işçiler, söz konusu yere gelen emniyet yetkilileriyle görüşerek maden ÅŸirketine atanan kayyumla görüşmek istediklerini bildirdi. 

Yetkililerin, ÅŸirkete atanan kayyumla görüşmelerinin ardından işçilere, minibüs tahsis edilerek kayyumun yanına götürüldü. 

Maden işçilerinden İsmail Keleş (30), gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıldır maden işçisi olarak çalıştığını söyledi.

Bu yılın başından itibaren maaÅŸlarını alamadıklarını ifade eden KeleÅŸ, "Maaşımızı alamıyoruz. Daha önce görüştüğümüz yetkililer bizlere, ’Ocak ve ÅŸubat maaşını vereceÄŸiz.’ dediler. Biz de onu bekledik. Bize aylıklarımızı yatırsınlar, bizde iÅŸimize devam edeceÄŸiz. Ä°ÅŸsizlikten aile düzenimiz bozuldu. Hep geçim sıkıntısı. EÅŸime, ’Bugün, yarın sabredelim.’ dedim. O da dayanamayıp boÅŸandı. Üç çocuÄŸum var ve onlara bakıyorum. Büyüklerimizden yardım istiyoruz. Ä°ÅŸ verirlerse çalışacağız." diye konuÅŸtu. 

İşçilerden Yusuf Çaluk ise maden işçisi olarak mağdur olduklarını, şirketin "Size vereceğimiz maaşlar yükseldi. Bizim kazancımız azaldı." dediğini belirterek, "Maaşlarımızı alamadık. Yeni yıldan bu yana bir işçi eline net bir maaş almadı. Herkesin borcu var. Marketin, fırının, manavın önünden geçemiyoruz. Üç çocuğum var. Her gün harçlık istiyorlar. Biz alamıyoruz ki paramızı, çocuklarımıza nasıl harçlık vereceğiz?" ifadelerini kullandı.

Zonguldak ve Kozlu ilçesinde, FETÖ/PDY’ye yönelik soruÅŸturma kapsamında örgüte finansal destek saÄŸladığı iddiasıyla 13 Nisan’da, soruÅŸturmayı yürüten Zonguldak Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca, madencilik, otomotiv ve akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren 5 ÅŸirkete kayyum atanmıştı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo