Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KAYMAKAMDAN KORONA VİRÜS AÇIKLAMASI !.

KAYMAKAMDAN KORONA VİRÜS AÇIKLAMASI !.

Ereğli Kaymakamı yaptığı açıklamada ilçedeki Korona kaynaklı vefat ve vaka sayısına dikkat çekti


EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, Karadeniz EreÄŸli Dijital Medya ve Gazeteciler DerneÄŸi (ERMED) Yönetim Kuruluna iade ziyarette bulunduÄŸu sırada yaptığı açıklamada, EreÄŸli Devlet Hastanesinde 34 yoÄŸun bakım hastası var. Her gün 80-90 arası vaka geliyor. Vaka sayısı tüm kısıtlamalara raÄŸmen düşmedi, bunun niye düşmediÄŸini açıkçası tam çözemedik. “ dedi.

“Bunun yanında vefatlar da düşmedi.” diyen ÇorumluoÄŸlu, “ Daha önce belirlemiÅŸ olduÄŸum yol haritası vardı. Önce vaka çıkacak, sonra servis sonra yoÄŸun bakım, sonra entübe artacak, en sonunda da ölüm artacak dedim. Åžimdi ölüm aÅŸamasındayız.  Bundan sonra da geriye doÄŸru iÅŸleyecek.  Daha az vaka gelirse, daha az vefat olacaktır. Sadece Cumartesi- Pazar4 vefat oldu. Bir de entübe hastaları döndürmekte zorlanıyoruz.” açıklaması yaptı.

ZÄ°YARETÄ°N AYRINTILARI

ÇorumluoÄŸlu yaklaşık bir buçuk saat süren ziyaret sırasında ERMED üyeleri ile  Ã§eÅŸitli konular üzerinde görüş alışveriÅŸinde bulundu.

ERMED Kurucu Yönetim Kurulu BaÅŸkanı DoÄŸan Gönüllü, ÇorumluoÄŸlu’na iade ziyaretinden dolayı teÅŸekkür ederken, ERMED’in çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.

Dernek olarak bir yandan Koronavirüs (Covid-19) salgınının azalması ve alınan kısıtlama tedbirlerinin kalkması ile birlikte ERMED’in 1. OlaÄŸan Genel Kurul çalışmalarının ön hazırlığına baÅŸladıklarını belirten Gönüllü, “halen üye kayıtlarımız devam ediyor. Bu arada koÅŸulların normalleÅŸmesi ile birlikte derneÄŸimizin ilk genel kurulunu yapmayı planlıyoruz. Bunların yanı sıra mesleki ve toplumsal konularda yapabileceÄŸimiz çalışmalarımız gözden geçiriyoruz. Bu süreçte Kaymakamlığımızın desteÄŸine ihtiyacımız olduÄŸu taktirde, sizden de yardım talep edeceÄŸiz” dedi.

Çorumluoğlu da, Kaymakamlık olarak yapılabileceklere destek vereceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"SaÄŸlık Bakanı’nın açıklamalarını dinledim. Bu yaza kadar 18 yaÅŸa kadar aşıları tamamlayacağız diyor. Bu ciddi bir imkan. Haziranın ilk haftalarında aşı bolluÄŸunun olacağını düşünüyorum. Sinovac gelecek, Biontech gelecek, Sputnik gelecek, kendi aşımız gelecek. Derken aşıdaki sorun bitecek. Åžu anda en büyük sorun aşının olmaması. Aşı olan arkadaÅŸlar hastalığa yakalanmıyor deÄŸil ama çok hafif geçiyor. Onun için ben bu süreci, hem kamu kuruluÅŸları, hem de sivil toplum kuruluÅŸları için hazırlık aÅŸaması olarak deÄŸerlendiriyorum. Siz de bu çerçevede hazırlıklarınızı yapın, baÄŸlantılarınızı kurun. Ben bu yazın çok hareketli geçeceÄŸini düşünüyorum. Hem turizmde, hem gezmede, bu böyle devam etmez diye düşünüyorum, gönlümden de açıkçası bu geçiyor.  Hem yorulduk, hem ekonomik olarak zayıfladık. Bunun en önemli yönü sizsiniz. Ekonomik olarak bakıldığında en fazla zarar görenler arasındasınız. Adam para kazanamayınca, adam yemeÄŸinden kısmıyor, televizyon alacaksa, mobilya alacaksa bundan kısıyor. Gazeteci arkadaÅŸlarımızın da bu süreçte sıkıntı yaÅŸadığını düşünüyorum. Bu yaz da kafeler gibi olacağını düşünüyorum. Kapattık kapattık, bir açtık, her yer doldu.  Bu yazın da böyle olacağını düşünüyorum. Aşıyla birlikte bu kısıtlamalar kalkarsa, ekonominin de daha iyiye gideceÄŸini düşünüyorum."

Ziyarette; ERMED Kurucu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikri Kapan, Dernek Sekreteri Sabriye Aşır, Dernek mali Sekreteri Arzu Tekin, Kurucu Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Aksakal, Fahrettin Özaydın ile Aykut Ateş yer aldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
ErDinç ereğli

05 Mayıs 2021 - 07:12

Åžov yapmak bukadar kolay eÄŸitime gerek yokmuÅŸ

ereÄŸlili vatandaÅŸ

04 Mayıs 2021 - 19:09

çünkü kapanmanın sadece adı var.demekki memurlarınız görev yapmıyor sayın kaymakam.lütfen kapanmayı temin edin.bir daha bu fırsat ne zaman gelir.

Meric uyar

04 Mayıs 2021 - 18:10

Herkes dışarıda tabi düşmez özellikle baglik mahallesi çocuklar hep dışarıda polis bekçileri nerede ne yapiyor sokaklardan saatte bir gecseler uyarsalar iyi olur. Her yer lebalep dolu uyan yok vaka ondan düşmuyordur

Yorum Yazın

Canlı Radyo