Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

KAYMAKAM UYARDI !.

KAYMAKAM UYARDI !.

İlçe Kaymakamı genelgeye dikkat çekti, 56 saat sürecek yasak öncesi uyardı.


Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu , bu akşam 21.00’den Pazartesi sabahı 05.00’e kadar sürecek sokağa çıkma yasağına ilişkin açıklama yaptı.

Çorumluoğlu,”Bakanlığımızca yayınlanan Genelge ile yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi günlerde 21.00 - 05.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma 21:00’den Pazartesi 05.00’e kadar (cumartesi ve pazar günlerinin tamamını kapsayacak şekilde) sokağa çıkma kısıtlaması uygulanması gerektiğine dair talimat açıklanmış olup, ilgi Genelge’nin ekinde yer alan listede ise; sokağa çıkma kısıtlaması süresince üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamamasını temin ve sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak yerler ve kişiler belirtilmiştir.” dedi.

Şu bilgileri verdi.

Geçen süre içerisinde, sokağa çıkma kısıtlamasından muafiyetin bazı kişiler tarafından, kötüye kullanımıyla ilgili yaşanan olumsuzluklar nedeni ile;

1-) Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde kısıtlamadan muafiyet tanınacak yerler ve kişilerle ilgili istisnanın kapsamı sadece muafiyet nedeni ile sınırlıdır. Bunun dışında genel muafiyet şeklinde bir durum kesinlikle söz konusu değildir.

2-) Kişiler, muafiyete neden olan durum kapsamında ikametlerinden çıkabilecek olup, bu süre içerisinde muafiyet nedenine dair zaman ve güzergâh ile sınırlı kalma zorunlulukları bulunmaktadır.

3-) Güzergâh bakımından uygulamada; kişinin ikametinden ayrılma nedenini oluşturan duruma dair izlenmesi gereken rutin güzergâhın dışına çıkılmaması gerekmektedir.

4-) Kısıtlamanın olduğu günlerde, yürüme mesafesinde bulunan market, bakkal vb yerlere araç kullanmadan gidilmesi gerektiği,

5-) Bu doğrultuda denetim ekiplerince yürütülen kontrol faaliyetlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde dışarıda bulunan kişilerin kontrolleri sırasında;

Muafiyet kapsamında olup olmadığı,

Sebebi ile sokakta bulunma nedeninin zaman ve/veya güzergâh açısından uyumluluk gösterip göstermediği,

 Hususlarına dikkat edilecek olup, muafiyet sebebi ile zaman ve/veya güzergâh bakımından uyumluluk bulunmayan durumlarda ise idari yaptırım uygulanacağı,

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günler için geçerli olan muafiyetleri suistimal eden/edebilecek kişilerle ilgili gerekli denetim faaliyetlerinin yukarıda belirtilen esaslar çerçevesinde Kaymakamlığımızca yürütülmeye devam edecektir.

            

 

 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük14
üzgün2
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo