Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

KAYMAKAM AÇIKLADI !.

KAYMAKAM AÇIKLADI !.

Ereğli`de son bir ay i 101 kişi maske takmadığı için 90 bin 900 lira ceza yedi.


Ereğli kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, son bir ay içerisinde 101 kişiye 900 liradan 90 bin 900 lira idari yaptırım kararı uygulandığını ifade etti.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamasında “Koranavirüsle mücadele kapsamında 04.09.2020 tarihinden itibaren her türlü eğlence, düğün, nişan ve kına vb. etkinliklerin yapılması yasaklanmıştır. 13.09.2020 tarihinde Bağlık Mahallesinde bir adreste düğün yapıldığını ihbarı ardından İlçemiz Emniyet Müdürlüğü yetkilileri harekete geçmiş ve düğünün yapıldığı yere gidilmiştir. Emniyet ekipleri tarafından yasak şekilde yapılan düğün sonlandırılmış ve tutanak düzenlenmiştir.

 Düzenlenen tutanağa istinaden idari para cezası uygulanmış olup savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.

Ayrıca bilindiği üzere İlimiz ve İlçemiz genelinde alınan tedbirler kapsamında maske takma zorunluluğu devam etmektedir. Maske denetimleri her gün gerekli ekipler tarafından yapılmakta olup, İlçemizde son bir ay içerisinde 101 kişiye maske takmaması sebebiyle her bir kişiye 900,00.-TL idari yaptırım kararı uygulanmıştır. Bununla birlikte, görülen lüzum üzerine; mevcut denetim ekibine ilaveten 2 grup halinde toplam 20 personelden oluşan maske denetim ekibi daha oluşturulmuş olup, 15.09.2020 tarihinden itibaren tüm ilçede maske denetiminin yapılmasına sıklıkla devam edilecektir. Maske ile ilgili kurallara uymayan vatandaşlarımıza idari yaptırım kararı uygulanacaktır. Ayrıca; İzolasyon koşullarını ihlal eden yada izolasyon koşullarını sağlama imkanı olmayan,  geçici nitelikte yerlerde konaklayan kişilerin  izolasyon  süreçlerini  geçirmek/tamamlamak  üzere  Valiliğimizce yurt/pansiyon gibi yerler belirlenerek bu kişiler buralarda süreçlerini tamamlayacaklardır” dedi.

 

 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
şaşkın2
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Kemal nurer

14 Eylül 2020 - 22:10

Eregli cumartesi pazarında maske takan pazarcı zor bulunuyor. Maskesiz bagıra cagıra satış yapıyorlar.

İsmail demir

14 Eylül 2020 - 21:35

Bugun pazaryerinde maske takmayanlar vardı. Ne zabıta birşey diyor ne başka yetkililer

Ersin Ereğli

14 Eylül 2020 - 20:03

Benim emniyette tanıdığım var kaymakamlık ta tanıdığım var diyenlere kesilecekmi ceza hiç zannetmiyorum. Olan yine herzamanki gibi gariban vatandaşa olacak.

Yorum Yazın

Canlı Radyo