14 o C Kdz. Ereğli

“KAVGALI VE KÜS DEĞİLİZ”

Siyaset 8 yıl 6 ay 4 gün 21 saat 59 dakika önce 2305

Haberi Paylaşın

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “Kavgalar bir şehri yoruyor. Bence şehrimizde kavga bitti. Sokak kavga edebilir, birileri kavga edebilir ama ben kavga etmiyorum” dedi.


Uysal, 91.7 frekansından yayın yapan radyomuz Ereğli FM’de Fikri Kapan’ın hazırlayıp sunduğu, “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” programında yaptığı açıklamalarda, geçtiğimiz günlerde büyük Anadolu Ereğli Hotel’de gerçekleştirdiği tanıtım programındaki projeleri çok önemsediğini tekrarladı.

Projelerin Aralık ayından itibaren çalışmalarına başlanacağını belirten Uysal, şehrin alt ve üst yapıları ile ilgili bir çok çalışmayı da hayata geçirdiklerini anlattı.
Ereğli’nin en önemli sorunlarından birinin trafik olduğuna dikkat çeken Uysal, şunları kaydetti:

TRAFİKTE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI
“Şehrimizde yeni bir trafik düzenleme çalışması yapılacak. Bütün amacımız ideal şehir olmaktır. Bunun için bugünden başladık, aylardır trafik düzenlemeleri üzerine çalışıyoruz. Bunun birkaç örneğini kendi çabamızla yaptık. Örneği de Unpazarı, İskele Camisi yanıdır. Yapılacak çalışmalarla ilgili evimde 4 ayrı dosya mevcut.

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ
Üniversite ile ilgili gelişmelerde herkesin katkısı var. Eski ve yeni milletvekillerimizin katkılarıyla da üniversite kampüsüne kavuştu. En büyük hedefimiz ve hayalimiz de kampüsün buraya kazandırılmasıydı. Turizm fakültesi de gelecek vaat eden bir fakültedir. Şehrin bugünkü sorunlarının çözümünde, gelecek planlamalarında, her şeyinde üniversitenin katkıları olur.

ALT YAPIYI YENİLİYORUZ
Felaketler yerel, çözümleri de yereldir. Bu felaketlerden de kurtulmanın bir daha yaşanmamasının tek faktörü de eğitimli toplum olmaktır. Alt yapıyı sürekli yeniliyoruz. Göreve geldiğimizden beri 40 kilometre alt yapı yaptık.

ŞİKAYET EDEN MAKAMDA OTURMUYORUM
Hiçbir zaman suçlayan şikayet eden bir insan olmadım. Çünkü ben, şikayet eden bir makamda oturmuyorum, çözüm makamındayım. Tabi ki alt yapı yaptık, asfalt döktük, sosyal faaliyet ve hizmetleri yaptık. Sivil toplum kuruluşlarıyla görüşerek, ’Katılımcı Belediyecilik Anlayışının’ ve ’çevreci belediyeciliğin’ en güzel örneklerini verdik.

GÖRMEK İSTEYEN GÖRÜYOR
Neler yaptığımızı görmek isteyen görüyor. Neler yapacağımızı da görüyor. Bunu da halkımızın takdirine bırakıyorum. 18 Aylık görev süremde en azından kavgadan yorulan bir şehirde kavganın bitmesini sağladım. Kavga etmiyoruz, bir birimize derdimizi anlatabiliyoruz. Yapılan eleştirilerden de rahatsız değilim. Ben de tersten sorayım; neyi yapmadım? Mesela yıllardır ihmal edilen mahalle yollarının korkuluklarını yaparak güvenliğini sağladık. Alt yapıya önem veriyoruz.

RUHSAT ALAMAMA SIKINTISI YOK

Ruhsat alamama gibi konularda olan sıkıntılar ise daha çok yapının imar durumundan meydana geliyor, yoksa belediyemizde mimar ve mühendis konusunda oldukça deneyimli personelimiz var. Verilen raporlarda arkadaşlarımız dosyalardaki eksikler nedeniyle gecikme olduğunu anlatıyorlar. Belediyemizdeki tüm mesai arkadaşlarımız konularında iyi çalışan arkadaşlarımızdır. Herkes hukuk çerçevesinde hareket etmek zorunda.

RAKİPLERİMİZ BÜYÜK BELEDİYELERDİR
Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin rakibi Türkiye’nin en ileri belediyeleridir. Biz de Türkiye’nin en iyi Belediyesi ve marka ilçesi olma peşindeyiz. Biz çevremizdeki belediyelerle değil, ülkedeki hatta dünyadaki belediyelerle yarış hazırlığı içerisindeyiz. Bunları toplum ne kadar hissediyor, biz ne kadarını verebiliyoruz ona bakmak lazım.
Biz, şehrimizin avantajlarını da dezavantajlarını da biliyoruz. Biz bilimsel belediye öğrenen belediye olacağız dedik, personelimizin de öğrenen bir personel olacağını söyledik. Bizim hedeflerimiz biraz farklı.

MAHALLE SORUNLARINI TESPİT ETTİK
Mahallelerde tespit ettiğim en önemli sorun, yol kenarlarında su kanallarının açık olmadığıydı. Bu yıl tüm mahallelerimizdeki su kanallarının temizliği yapılacak. Mahallelerimizdeki diğer sorunları da tespit ettik, çalışmalarımız devam ediyor. Bu arada 1 Nolu sakin Dere Sokak ile ilgili bir vatandaşımız sizin haberlerinizin altına yorum yazıyor. Ben o sokağa gittim, ancak vatandaşımızın sorunu yazmadığı için ne istediğini anlayamıyorum. Bir dahaki sefere sorunu yazarsa, ona göre çalışma yapacağımızın sözünü veriyorum.

EN KISA ZAMANDA GÖRECEKSİNİZ
Benim bu şehre bir hayalim var, şehir hakkında inandıklarım var, gelmesini istediğim nokta var. Bu noktaya doğru da yolculuğumuz başladı, bunu da en kısa zamanda göreceksiniz. Bana göre bu hissediliyor ama bakış tarzınıza, neyi görmek istediğinize bağlı.

KÖKLÜ ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ
Balı yolundaki Gökme Köprüsü aslında yıllar öncesinden yapılması lazımdı. Çünkü çok büyük bir maliyet istemeyen bir yol. Orada ikinci köprü çalışması başlatıldı. Yakın zamanda da tamamlanacak.
Biz, pansuman veya çatlakları kapatma gibi tedavilerle uğraşmıyoruz, köklü çözümler üretiyoruz. Aynı şekilde Köseağzı yolunu yaparak Kandilli’li vatandaşlarımızın ulaşımını rahatlattık. O yolda yaşanan göçük de kısa sürede giderilecek.

BENCE KAVGALAR BİTTİ
Kavgalar bir şehri yoruyor. Bence şehrimizde kavga bitti. Sokak kavga edebilir, birileri kavga edebilir ama ben kavga etmiyorum. Belediye başkanlığı makamı kavga yeri değil. Eğer birilerinin kavgası olur da Belediye Başkanı da katılırsa bu olmaz. Ben, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) ile Ticaret ve Sanayi Odası ile Türk Metal Sendikası ile sivil toplum kuruluşları ile neden kavga edeyim? Oturup konuşurum, sorunu tespit ederim. Zaten ortak noktalarımız, ayrışan noktalarımızdan daha fazla değil mi? Benim, şehir için düşündüklerim arasında en önemlisi bu. Diğer şehirlerdeki başarı ve yükselme grafikleri birlik ve beraberlik içinde hareket ettiklerindendir. Kavganın yanında olur, kavga edersek bu şehre katkı sağlamaz.

KAVGALI VE KÜS DEĞİLİZ
Hiçbir sivil toplum kuruşuyla kavgalı da, küs de değiliz. Hepsi ile birlik, beraberlik, kardeşlik duyguları içinde yolumuza devam ediyoruz. Buz buraya kavgalardan şöhret elde etmek için, menfaatler elde etmek için gelmedik. Halkımızın da, sessiz çoğunluğun da bu konuda bizi anladığını düşünüyorum. Ama birileri anlamak istemiyorsa, onları da kendi düşünce tarzları ve fikirleriyle baş başa bırakıyorum.

GÖREVİM SORUNLARI ÇÖZMEK
Kavga etmeyeceğim, çünkü benim bir görevim var. Benim görevim, bu şehrin sorunlarını çözmek, yarına taşımamaktır. Bunun Haricinde benim kavga etmek gibi bir görevim yok. Ancak şehrin zarar görüyorsa, halkın zarar görüyorsa kavga edersin.

STK’LARLA SÜREKLİ GÖRÜŞÜYORUM
Sivil toplum kuruluşlarıyla (stk) sürekli fikir alışverişinde bulunuyorum. Bunların bir çoğu basına yansımıyor. TSO (Başkanı Yaşar Tetiker) ile de, Türk Metal (Şube Başkanı Metin Ercan) ile de, (Türk Metal Genel Başkan Yardımcısı ) Yusuf Ziya Odabaş ile de, Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ile de, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel ile de, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem ile de; biz herkesle görüşüyoruz.

HALKIMIZ BUNU İSTİYOR
Belediye başkanı olarak benim bütün hareket ve davranışlarım o makamı temsilen olmalı. O koltuk da bana ’sen, geceni gündüzüne katacaksın, gerekirse 24 saat uyumayacaksın halkına hizmet edeceksin. Şehrini gelecek nesillere taşımak için canla başla çalışacaksın’ diyor. Halkımız da zaten benden bunu istiyor. Biz, belediye meclis üyelerimizle birlikte de şehrimize hizmet için birlik ve kardeşlik içinde yolumuza devam edeceğiz.”

3 MİLLETVEKİLİ KESİN!
Programın son bölümünde Kapan’ın 1 Kasım seçim çalışmalarına ve partilerin adayı Milletvekili Fauk Çaturoğlu’na ilişkin sorusunu da yanıtlayan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, şunları söyledi:
“AK Parti’den seçilmiş bir belediye başkanıyım, partimin seçim çalışmalarında yer almalıyım. Ancak makamda oturmam pek etik olmazdı. Bunun için izine ayrıldım. Çok alanda bulunayım, daha çok çalışayım ve 7 Haziran seçimlerindeki sonuçları değiştirme, 1 Kasım seçimlerinde tekrar partimin tek başına iktidara gelmesine katkıda bulunayım istedim. Mahalle ve köylerde halkımızın partimize olan ilgisinin arttığını görüyorum. Zonguldak’tan en az 3 milletvekili çıkaracağız. Bu 4’de olabilir.

HEPSİ ZONGULDAK ADAYIDIR
Adayımız Faruk Çaturoğlu’nun Alaplılı olması olumsuzluk yaratmıyor. Her adayımız Zonguldak’ın adayıdır. Zira, ben Ereğlili, Alaplı’lı, Kastamonu’lu, Kars’lı, Trabzon’lu gibi ayrıştırmaya katılmıyorum. Bunun en acısını ben yaşadım. Yerel seçimlerde benim için de ’Alaplılı’ söylemlerinde bulunuldu. Halbu ki Alaplı, Ereğli’ye bağlı bir nahiyeydi. 1980’li yıllardan sonra ilçe olarak Ereğli’den ayrıldı. Bu gibi konulara da çok girmek istemiyorum. İnsan yaşadığı toprağa, caddeye, suya benzer. Hangi yıla geldik artık insanlar uzaya gidiyor, bilgi çağındayız ama biz hala oralı-buralı diyoruz. Bunu artık bana sormayın. Önemli olan sağlanan katkıdır. Birlik ve beraberce hareket etmenin ne zararını görüyoruz ki?”

Programı dinleyen Ereğli FM Yönetim Kurulu Başkanı Belediye Meclis Üyesi Halil Bozkuş ile Belediye Meclis Üyesi Hasan Pınarcık, Uysal ve Kapan ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 3 saat 34 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 18 saat 46 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 1 saat 47 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 22 saat 51 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 22 saat 25 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 20 saat 4 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 16 saat 40 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 3 saat 8 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 21 saat 15 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 41 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI