Kdz. Ereğli · 5 Kasım 2026, Perşembe 13° Yağmurlu $ 50,03€ 56,26 Altın 6.562
Son dakika

Katledilen işçi lideri, mezarı başında anıldı

Türk-İş Genel Sekreteri ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı iken 6 Ağustos 1999 tarihinde evinin önünde uğradığı hain silahlı saldırıda katledilen işçi lideri Şemsi Denizer, ölümünün 18. yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Şafak NEGÜZEL Muhabir ·
  • 809
  • 0
  • 1 dk

Denizer için Çaycuma’ya bağlı Serdaroğlu Köyü’nde bulunan kabri başında düzenlenen anma töreninde Kur-an okunmasının ardından kabre kırmızı güller bırakıldı, gül suyu döküldü.
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci törende yaptığı konuşmada, Denizer’in sadece Türkiye’de değil tüm dünyada sevgi ve saygıyla anılan bir sendika lideri olduğunu söyledi. Denizer’in, Zonguldak-Ankara yürüyüşünde sayıları 150 bini bulan bölge halkına önderlik yaptığını hatırlatan Demirci, şöyle dedi:
“Bu eylem, Türkiye ve dünyada emek ve demokrasi mücadelesinin altın sayfaları arasında yer almış ve günümüzdeki mücadeleye ışık tutmuştur. Böyle bir sendikada görev yapmanın haklı gururunu yaşayan bizler, onun yaktığı madenci fenerini söndürmedik, söndürmeyeceğiz. Zonguldak Maden Havzamız, milletimize ve ülkemize hizmet edecektir. 1990 yılından bu yana, yaklaşık 100 yıllık taşkömürü rezervimizi yok etmek isteyen çok uluslu şirketler ve onların yerli işbirlikçilerinin oyunlarını boşa çıkartacağız. Denizer, mücadelemizde yaşıyor ve yaşayacak. Bir kez daha sevgi, saygı ve şükranla anıyor, Allah’tan rahmet diliyoruz.”
-KATILIM-
Törene CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, Genel Sekreter Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska, Genel Teşkilat ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, Belediye İş Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan, GMİS’e bağlı şubelerin yöneticileri ve temsilcileri, İl Genel Meclisi Üyesi ve Çay-Der Başkanı Ramazan Taşdemir, GMİS’te önceki dönemlerde görev yapmış yöneticiler, maden işçileri ve Denizer’in dost ve akrabaları katıldı.

 

Bu haberi paylaşınYakınlarınızın da haberi olsun

Bu haber size ne hissettirdi?

2 tepki

Siz ne hissettiniz? Bir tepki seçin.

Sıradaki haber Kabatepe’nin ‘enişte’ acısı! Kabatepe’nin ‘enişte’ acısı!Gündem1.100

Yorumlar 0

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
Henüz yorum yokDüşüncelerinizi ilk siz paylaşın.