14 o C Kdz. Ereğli

Kastamonu Doluya Teslim!

Dolu yağışı nedeniyle insanlar yaralandı, çok sayıda araç ve evin camları kırıldı. Bazı işyeri ve konutları su bastı. Ağaçlar devrildi, çatılarda delikler açıldı. Ağaçlarda yüzlerce kuş telef oldu.

Çevre ve Yaşam 5 yıl 7 ay 14 gün 22 saat 13 dakika önce 861

Haberi Paylaşın

Kastamonu’da ceviz büyüklüğünde yağan dolu, canlılar ile çevreye büyük zarar verdi.
Hava olayı, İhsangazi ve Araç ilçelerinde hayatı felç etti. Dolu yağışı nedeniyle birçok aracın camları kırıldı, kaportalarında hasar oluştu. Dolu yağışında Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne ait ekip otoları da zarar gördü. Ayrıca evlerinde dolu yağışı nedeniyle duvarlarında zarar oluşurken, bazı evlerinde camları kırıldı. Dolu yağışıyla birlikte sağanak yağışında etkili olduğu Kastamonu’da ve ilçelerinde, bazı işyerlerini ve evleri su bastı. Şiddetli fırtınanın da yaşandığı Kastamonu’da, ağaçlarda devrildi. Dolu yağışı nedeniyle hayat durma noktasına gelirken GSM şirketlerine ait vericilerde de zarar oluştu. İletişiminde güçlükle kurulduğu Kastamonu’da, dolu yağışıyla birlikte meydana gelen fırtına sonrası ağaçlar devrildi. Devrilen ağaçlar nedeniyle şehirlerarası trafikte de ulaşım güçlükle sağlanabildi.
Bazı vatandaşlar, Meteoroloji Müdürlüğünün dolu yağışı uyarısında da bulunmamasına tepki gösterdi. Bu yüzden Meteoroloji Müdürlüğünün telefonları kilitlendi.
Dolu yağışının yerini sağanak yağışa bırakması sonrası vatandaşlar, hasar gören araç, ev ve işyerlerine bakmak için sokaklara akın etti. İtfaiye ve AFAD ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı.

VALİ YAŞAR KARADENİZ: “33 VATANDAŞIMIZ YARALANDI”
Öte yandan Vali Yaşar Karadeniz, dolu yağışı nedeniyle 33 vatandaşın yaralandığını açıkladı. Karadeniz, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:
“Bugün ilimizde meydana gelen dolu yağışında çok sayıda araç, bina ve tarım arazileri zarar görmüştür. 33 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Bu afet dolayısıyla zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.
Araçları hasar gören ve kasko sigortası olan vatandaşlarımız Meteoroloji İl Müdürlüğünden alacakları belge ile sigorta şirketlerine başvurarak hasarlarını tazmin ettirebilirler.”
DOLU, KUŞLARI DA VURDU
Yaklaşık 20 dakika süren dolu yağışı, Karaçokak Deresi üzerinde bulunan sığırcık kuşları da etkilendi. Çok sayıda sığırcık kuşu, dolu yağışında telef olarak kaldırımlara düştü. Vatandaşlar ve belediye temizlik ekipleri, ölen kuşları kaldırımdan temizledi.
MİNARE HASAR GÖRDÜ
Öte yandan, Taşköprü ilçesinde etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle ilçeye bağlı Afşar köyündeki caminin minaresi hasar gördü. Minarenin kubbesi fırtınanın etkisi ile uçtu. Olay sırasında cami bahçesinde kimsenin olmaması olası bir can kaybını önledi.

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 22 saat 20 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 23 saat 32 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 17 saat 37 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 14 saat 50 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 17 saat 11 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
1 gün 11 saat 26 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
2 gün 19 saat 33 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
4 gün 20 saat 40 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !
1 gün 15 saat 42 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
6 gün 8 saat 44 dakika önce AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !