Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kargo Gemisinde Çalışma Başlatıldı

Kargo Gemisinde Çalışma Başlatıldı

Karadeniz’de makine arızası nedeniyle sürüklenen ve mürettebatı Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca kurtarılarak, römorkör aracılığıyla EreÄŸli Limanına getirilen Panama bayraklı "M/V FOM" kargo gemisinde çalışma baÅŸlatıldığı bildirildi.

Geminin acentesi Ali DoÄŸru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, EreÄŸli Limanı’nın 70 deniz mili kuzeyine sürüklenen geminin mürettebatının askeri operasyon ile kurtarılmasının ardından, geminin de römorkör vasıtasıyla EreÄŸli Limanı’na getirildiÄŸini belirtti.

Makine arızasının giderilmesi için ekip görevlendirildiğini anlatan Doğru, şunları söyledi:

"Gemi ÅŸu an için EreÄŸli Limanı’nda bulunmaktadır. Makine arızasının giderilmesinin ardından gemide gerekli kontrol iÅŸlemleri yapılacaktır. Tüm bu iÅŸlemlerin tamamlanması ile gemi normal seferlerine baÅŸlamaya devam edecektir. Gemi personeli iÅŸten ayrıldı, yerlerine de yeni mürettebat görevlendirildi."

 21 Ekim’de Tuzla’dan kalkarak, Ukrayna’nın Sivastopol Limanı’na gittiÄŸi sırada makine arızası nedeniyle sürüklenmeye baÅŸlayan "M/V FOM" isimli kargo gemisindeki 8 mürettebat, EreÄŸli Limanı’nın 70 deniz mili kuzeyinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait TCG Yıldırım fırkateyni ve AB-212 tipi helikopterle kurtarılarak, Karadeniz EreÄŸli Limanı’na getirilmiÅŸti. 

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo