Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KARDEŞ KENT PROTOKOLÜ

KARDEŞ KENT PROTOKOLÜ

Uluslararası Karadeniz EreÄŸli Osmanlı ÇileÄŸi Kültür ve Sanat Åženlikleri kapsamında Karadeniz EreÄŸli Belediyesi ile Çin Halk Cumhuriyeti’nin Jinhua Kenti arasında kardeÅŸ kent protokolü imzalandı.

Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, BaÅŸkanlık Makamında düzenlenen törende yaptığı konuÅŸmada, 5 milyon nüfusu bulunan Çin Halk Cumhuriyeti’nin Jinhua Kenti ile kardeÅŸ kent protokolü imzalanmasının sadece bölge için deÄŸil ülkemiz için de önemli olduÄŸunu söyledi.

Söz konusu protokolün ekonomik, sosyal ve kültürel alanda iÅŸ birliÄŸini beraberinde getireceÄŸini belirten Belediye BaÅŸkanı Uysal, “KardeÅŸ kentimiz ile iyi bir adım attık. Ä°ÅŸbirliÄŸi son derece önemli geliÅŸen ülkemizde belediyelerin dünyanın en uzak noktasındaki bir kent ile iÅŸbirliÄŸi yapabildiÄŸinin birlikte hareket edebildiÄŸinin bir göstergesidir. KardeÅŸ kent iyi niyet protokolü çerçevesinde Çin Halk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti arasında karşılıklı anlayış ve dostluÄŸun teÅŸvik edilmesi ve ayrıca Jinhua ve EreÄŸli arasındaki iÅŸbirliÄŸi ve paylaşımın artırılması ve geliÅŸtirilmesi amacıyla, karşılıklı olarak gerçekleÅŸtirilecektir” dedi.

Jinhua Kenti adına protokolü imzalayan Başkan Vekili Liu Jingfei, iki şehir arasında ekonomik, ticari, bilim, teknoloji, eğitim, kültür ve diğer alanlarda işbirliğini ve karşılıklı paylaşımı ileri seviyelere taşımak istediklerini belirtti.

Jinhua kentinin 5 milyon nüfusu bulunduÄŸunu ve 11 bin kilometre karelik bir alana sahip olduÄŸunu ifade eden Jingfei, “Kentimiz önemli ve geliÅŸmiÅŸ bir imalat üssüdür. Zhejiang eyaletinin 4 metropolünden biridir ve ayrıca Zhejiang eyaletinin 3 ana ÅŸehrinin ortasındadır. Jinhua Çin’in ünlü tarihi, kültürel, temiz, yaÅŸanabilir, turistlik ve yaÅŸanabilir bir ÅŸehirdir. Çin’in en iyi ÅŸehridir ayrıca Çin’in yatırımına en uygun 100 ÅŸehirden biridir” ifadelerine yer verdi.

KonuÅŸmaların ardından, “KardeÅŸ Kent Ä°yi Niyet Protokolü” karşılıklı imzalanırken taraflar birbirine günün anısına ÅŸehirlerini simgeleyen çeÅŸitli hediyeler verdi. Protol imza törenine BaÅŸkan Uysal’ın yanı sıra eÅŸi Sevim Uysal ve Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Nazım ErdoÄŸan’da katıldı. 

KARDEŞ KENT PROTOKOLÜ

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo