Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

 Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Zonguldak’ta Karayolu GüvenliÄŸi ve Trafik Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Valilik binası önünde gerçekleştirilen törende, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

Ä°l Emniyet Müdürlüğü Trafik Åžube Müdür Yardımcısı BaÅŸkomiser Hanifi Sever, Türkiye’de trafik kazalarında her yıl çok sayıda vatandaşın yaralandığını ve yaÅŸamını yitirdiÄŸini söyledi.

Zonguldak’ta geçen yıl yaÅŸanan trafik kazalarında 16 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini, bin 601 kiÅŸinin de Ã§eÅŸitli yerlerinden yaralandığını dile getiren Sever, ÅŸunları kaydetti:

"Bu kazaların oluÅŸumundaki en önemli faktörün insan kusuru olduÄŸu belirtmek istiyorum. YaÅŸanan trafik kazalarından sadece birer istatistik olarak bahsedilemez. Aksine her trafik kazası ocaklara düşen bir ateÅŸ, kocaman bir acı, kaybedilen ekonomik deÄŸerdir. Daha güvenli trafik yaÅŸam alanı oluÅŸturulabilmesi adına ilgili bütün kurumlarla mücadele etmekteyiz. YaÅŸanan kazalara Ä°l SaÄŸlık Müdürlüğümüz ekipleriyle eÅŸ zamanlı müdahale edilmektedir. Trafik sadece denetim deÄŸil aynı zamanda eÄŸitimle anlam kazanmaktadır. Bu kapsamda Ä°l Milli EÄŸitim Müdürlüğümüz ile tüm öğrencilerimize ’trafik dedektifleri’ eÄŸitimi verilmektedir. Temelleri saÄŸlam bir trafik bilinci oluÅŸturabilmek için paydaÅŸ kurumlar ile çalışmalar sürdürülmektedir. Emniyet ve jandarma ekipleri tarafından denetimler aralıksız sürdürülmektedir."

Tören, polis araçlarından oluşan kortej geçişinin ardından sona erdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo