Sağlık 9 yıl 8 gün 10 saat 36 dakika önce 1164
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Karatay, sık yemenin insülin direncini artırdığı için hastalığa sebep olabildiğini söyledi.
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Kanser Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, insan vücudunun çok akıllı olduğunu, doğanın da onu korumak için programlandığını söyledi.
Her yaşta ortaya çıkabilen hastalıkların temelinde beslenme yanlışlıklarının yattığını ifade eden Karatay, aşırı şeker ve ekmek tüketimi ile hareketsizliğin bu hastalıkları tetiklediğini belirtti.
Vücutta kan şekerini hızla artıran ve kilo aldırdığı bilinen yüksek glisemikindeksli gıdalardan uzak durulması gerektiğini tavsiye eden Karatay, "Ben senelerden beri ’yüksek glisemik indeksli besinler kanser yapar’ diye söylüyorum." değerlendirmesini yaptı.
Günde iki öğün yemekDünya tıp tarihine damga vuran İbn-i Sina’nın bir kitabında günde iki öğünün sağlıklı olduğunu açıkladığını dile getiren Karatay, sık yemenin de insülindirencini artırdığı için hastalığa sebep olabildiğini belirtti.
Vücuttaki insülin değerinin yüksek olduğu durumlarda kontrolsüz hücre yapımına başlandığını dile getiren Karatay, hiperplazinin (aşırı büyüme) kanserin ön maddesi olduğunu söyledi.
Karatay, hareket etmek koşuluyla doğal yiyeceklerin tüketilmesi gerektiğini dile getirerek, "Pakete girmiş hiçbir şey hakiki besin değil. Vücut onu hakiki besin olarak görmüyor. Onun için hastalanıyoruz. Ama o paketler allanıyor, pullanıyor, reklamlarla bütün çocuklar onlara düşkün oluyor." değerlendirmesinde bulundu.
Gündem
VAHİDE HOCAYA SON GÖREVGündem
ERMED KENT HABERİ KUTLADI !Gündem
METRELERCE SÜRÜKLENDİGündem
AV TÜFEĞİ İLE VURDU !Gündem
SATIŞ REDDEDİLDİ !Gündem
2 KİŞİ TUTUKLANDI !Gündem
TÜNELDE FECİ KAZA !