Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Karadenizli çiftçilere eğitim verilecek!

Karadenizli çiftçilere eğitim verilecek!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ın EreÄŸli Ä°lçesi Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın(BAKKA) ortaklaÅŸa hazırladığı proje kapsamında fındık üreticisi çiftçilere 4 gün sürecek teorik ve pratik eÄŸitim verileceÄŸi belirtildi. 
Kdz. EreÄŸli Tarım ve Orman Ä°lçe Müdürlüğü ile BAKKA’nın ortaklaÅŸa yaptığı ''Fındık YetiÅŸtiriciliÄŸinde Yenilikçi Yöntemler'' isimli proje kapsamında ilçe genelindeki fındık üreticilerine eÄŸitimler verileceÄŸi belirtildi. Kdz. EreÄŸli Tarımve Orman Ä°lçe Müdürlüğü’nden konuya iliÅŸkin olarak yapılan açıklamada ÅŸu bilgilere yer verildi; “Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın(BAKKA) tarafından finanse edilen ve sözleÅŸmesini imzaladığımız ''Fındık YetiÅŸtiriciliÄŸinde Yenilikçi Yöntemler'' konulu eÄŸitim projemiz baÅŸlıyor. Ormanlı bölgesi baÅŸta olmak üzere ilçemizdeki fındık üreticileri ile Ä°l ve Ä°lçelerimizde Tarım Müdürlüklerinde görev yapan teknik personeller projenin hedef grubudur.
Bölgemizde özellikle bilgi eksikliÄŸinden kaynaklı hatalı uygulamaların azaltılması, üründe verim ve kalitenin yükseltilmesi dolayısı ile ekonomik kayıpların önlenmesi amacıyla fındık bahçelerinde gübreleme, budama, dip temizliÄŸi, hastalık ve zararlılar ile mücadele konularında katılımcılara teorik ve uygulamalı bilgiler verilecektir. 5 gün (120 saat) süreli eÄŸitim projemizde; bölgemizi çok iyi tanıyan ve fındık konusunda uzman olan Prof. Dr. Turan Karadeniz, Prof. Dr. Seyit Mehmet Åžen ve Prof. Dr. Faik Ekmel TekintaÅŸ tarafından eÄŸitimler verilecektir. 10 Kasım 2018 ile 14 Kasım 2018 tarihleri arasında ‘‘Ormanlı Belediyesi Kültür Merkezinde’’ yapılacak olan eÄŸitimlere tüm fındık üreticilerimiz aileleri ile birlikte katılabilecektir. EÄŸitimler teorik ve uygulama ÅŸeklinde yapılacak olup; katılanlar için eÄŸitim sonunda sertifika verilecektir.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
gülücük1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo