Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KARADENİZ TURU!.

KARADENÄ°Z TURU!.

Piri Reis Ãœniversitesi eÄŸitim gemisi, "Piri Reis Ãœniversitesi Gemisi Denizlere Yelken Açıyor Projesi" kapsamında Karadeniz turunu tamamlayacağı EreÄŸli’ye geldi.

Ãœniversitenin rektörü Prof. Dr. Oral ErdoÄŸan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 Temmuz PerÅŸembe günü Ä°stanbul’dan 195 stajyer öğrenci, 10 öğretim üyesi ve 51 personelle denize açıldıklarını anımsattı.

Öğrencilerin zorunlu stajlarına cevap verecek akademik çalışma yaptıklarını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Türkiye’de denizcilikle uÄŸraÅŸan diÄŸer üniversitelerle de iletiÅŸime geçtik. Bu doÄŸrultuda 8-9 üniversiteden 46 tane öğrenciyi de hiçbir ücret almaksızın misafir ettik. 195 öğrenciyle Tuzla’dan çıktık. Åžu an için 2 öğrenci ayrıldı 193 öğrencimiz var. Öğrencilerimiz 5 yıldızlı bir otel ayarındaki gemide staj yapabiliyorlar. Bu sadece basit bir staj gemisi deÄŸil, aynı zamanda eÄŸitim ve kültür kazanma gemisidir. Öğrencilerimiz stajlarını tamamlıyor ve her gün çeÅŸitli seminer programları yapılıyor."

Erdoğan, üniversitede özellikle Denizcilik Fakültesi, Denizcilik Meslek Yüksek Okulu ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Denizcilik İşletmeciliği Yöneticiliği bölümüne girecek olanlara iş garantisi verdiklerini bildirdi.

Piri Reis’ten sonra Türk denizciliÄŸinin 1980’lere kadar ağır yara aldığına dikkat çeken ErdoÄŸan, şöyle devam etti:

"Piri Reis’in anlam ve önemini tüm dünya fark etti. Piri Reis adı sembol olarak Türkiye ve dünya denizciliÄŸinde bir numara olacaktır. Türkiye gemi inÅŸa sanayisinde ve ona tamamlayıcı alanlarda çok ciddi bir uzman ülke oldu. Rekabetçi olmamızı kısıtlayan ana faktörlerden biri, çelikteki rekabet gücümüzün zayıflığıdır. Kim devreye girecekse bunu çözmeliyiz. Çin ile rekabetçi olmak istiyorsanız, Çin devletinin çelikteki sübvansiyonunu aÅŸmamız gerekiyor."

ErdoÄŸan, üniversitenin mütevelli heyetinin geçen hafta Tuzla’da bin 100 kiÅŸilik modern bir yurt yapımı için karar aldığını, yurdun da Eylül 2016’da tamamlanmasının hedeflendiÄŸini sözlerine ekledi.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Limanına demir atan gemi, salı günü ilçeden ayrılacak.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo