15 o C Kdz. Ereğli

Karadeniz Ereğli’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaş Bayramı

Yağlı direkten bayrak alma yarışı nefes kesti! Gerçekten kesti; biri bayıldı...

Gündem 4 yıl 10 ay 2 gün 2 saat 26 dakika önce 2416

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaş Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında deniz spor oyunları gerçekleştirildi. Heyecan yaratan yağlı direkten bayrak kapma yarışı ilgili ile izlendi.
Alınan bilgiye göre, ilçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Bozhane Limanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, Kabotaj Bayramı’nın ülke coğrafyası için son derece önemli bir husus olduğunu söyledi. Çorumluoğlu, Ereğli için en büyük hayalini de anlattığı sözlerinde, “Ereğli'de yurt dışından ve yurt içinden gelenlerin misafir edilebileceği bir yat limanı projesini hayata geçirmek en büyük hayalim. Çalışma zamanı çalışma, üretme zamanı üretme, eğlence zamanı da eğlenme. Bugün eğlenme vakti" dedi.

FARKLI ETKİNLİKLER
Halk dansları gösterileri ile başlayan etkinlikte Erdemir’e ait römorkörlerde denizde su gösterisi gerçekleştirdi. 10 kategoride değişik yaş gruplarından sporcular yüzme yarışlarına katıldı. Yüzme yarışları ve halat çekme yarışlarının ardından akşam saatlerinde ise yağlı direkten bayrak kapma yarışı gerçekleştirildi. Direğin üzerindeki yağ nedeniyle dakikalarca bayrağa ulaşamayan yarışmacılar, zor anlar yaşadı. Bir ara, denize düştüklerinde birbirlerine çarpanlardan bir kişi yaralandı. Denizdenden baygın halde çıkartılan sporcu, ambulans ile hastaneye kaldırıldı. İzleyenlere keyifli ve heyecanlı dakikalar yaşatan yarışmacılardan Birol Samat, bir saatten fazla süren mücadele sonucunda Türk Bayrağı’nı alarak Ereğli Belediyesi tarafından verilen 18 ve Liman Başkanlığınca taahhüt edilen 2 olmak üzere toplam 20 bin lira ödülün sahibi oldular.
Etkinlik, yine kıran kırana geçen çekme oyunu ve ödüllerin takdimi ile son buldu.

Karadeniz Ereğli’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaş Bayramı

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

7 gün 4 saat 20 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
14 saat 32 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 2 saat 33 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 17 saat 26 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 23 saat önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 22 saat 1 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
5 gün 3 saat 54 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
17 saat 8 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 12 saat 38 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 1 saat 27 dakika önce KAZA ; 2 YARALI