Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Karadeniz Ereğli’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaş Bayramı

Karadeniz Ereğli’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaş Bayramı

Yağlı direkten bayrak alma yarışı nefes kesti! Gerçekten kesti; biri bayıldı...


Karadeniz EreÄŸli’de 1 Temmuz Denizcilik ve KabotaÅŸ Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında deniz spor oyunları gerçekleÅŸtirildi. Heyecan yaratan yaÄŸlı direkten bayrak kapma yarışı ilgili ile izlendi.
Alınan bilgiye göre, ilçe Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, Bozhane Limanı’nda gerçekleÅŸtirilen etkinlikte yaptığı konuÅŸmada, Kabotaj Bayramı’nın ülke coÄŸrafyası için son derece önemli bir husus olduÄŸunu söyledi. ÇorumluoÄŸlu, EreÄŸli için en büyük hayalini de anlattığı sözlerinde, “EreÄŸli'de yurt dışından ve yurt içinden gelenlerin misafir edilebileceÄŸi bir yat limanı projesini hayata geçirmek en büyük hayalim. Çalışma zamanı çalışma, üretme zamanı üretme, eÄŸlence zamanı da eÄŸlenme. Bugün eÄŸlenme vakti" dedi.

FARKLI ETKÄ°NLÄ°KLER
Halk dansları gösterileri ile baÅŸlayan etkinlikte Erdemir’e ait römorkörlerde denizde su gösterisi gerçekleÅŸtirdi. 10 kategoride deÄŸiÅŸik yaÅŸ gruplarından sporcular yüzme yarışlarına katıldı. Yüzme yarışları ve halat çekme yarışlarının ardından akÅŸam saatlerinde ise yaÄŸlı direkten bayrak kapma yarışı gerçekleÅŸtirildi. DireÄŸin üzerindeki yaÄŸ nedeniyle dakikalarca bayraÄŸa ulaÅŸamayan yarışmacılar, zor anlar yaÅŸadı. Bir ara, denize düştüklerinde birbirlerine çarpanlardan bir kiÅŸi yaralandı. Denizdenden baygın halde çıkartılan sporcu, ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Ä°zleyenlere keyifli ve heyecanlı dakikalar yaÅŸatan yarışmacılardan Birol Samat, bir saatten fazla süren mücadele sonucunda Türk Bayrağı’nı alarak EreÄŸli Belediyesi tarafından verilen 18 ve Liman BaÅŸkanlığınca taahhüt edilen 2 olmak üzere toplam 20 bin lira ödülün sahibi oldular. 
Etkinlik, yine kıran kırana geçen çekme oyunu ve ödüllerin takdimi ile son buldu.

 

Karadeniz Ereğli’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaş Bayramı

Yağlı direkten bayrak alma yarışı nefes kesti! Gerçekten kesti; biri bayıldı...

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
kızgın1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
oktay çetinkaya

09 Temmuz 2019 - 20:51

KABOTAÅž ne demek ?

Yorum Yazın

Canlı Radyo