Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KARADENİZ EREĞLİ, 6 PİLOT BÖLGEDEN BİRİ…

KARADENİZ EREĞLİ,  6 PİLOT BÖLGEDEN BİRİ…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesi Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal "Yerelde Ä°yi Yönetimin ve Roman VatandaÅŸların Güçlendirilmesinin TeÅŸviki (Romacted)" programına katıldı. 
Ankara’da gerçekleÅŸen Türkiye Belediyeler BirliÄŸi, Avrupa Konseyi ve Avrupa BirliÄŸi (AB) ortaklığında yürütülen programa iliÅŸkin konuÅŸan Uysal, EreÄŸli Belediyesi olarak ROMACTED Projesi mutabakat zabtı imzaladıklarını hatırlattı.  Uysal konuÅŸmasında ÅŸu sözlere yer verdi:
“Proje kapsamında ülkemizde Edirne, Konak, Pendik, ÅžiÅŸli, Canik ve bizim ilçemiz Karadeniz EreÄŸli Belediyeleri de pilot belediyeler olarak belirlendi. Amacımız, Roman vatandaÅŸların sosyal hayata tam anlamıyla entegrasyonu için gerekli tüm tedbirleri hem yerel düzeyde hem de merkezi yönetim kuruluÅŸlarının desteÄŸiyle ulusal düzeyde arttırmak ve ortak olarak çeÅŸitli faaliyetler gerçekleÅŸtirmek. Roman vatandaÅŸlarımızın ilçemizde kendileriyle ilgili plan ve projelere etkin katılımını saÄŸlamak. Programın ülkemiz ve ilçemizdeki Roman vatandaÅŸlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Romacted Program Yöneticisi Ana Oprisan ise projenin yerel vatandaşın ihtiyacına göre, bölgesel farklılıklara dikkat edilerek ÅŸekil alacağını ve proje kapsamında belediyelerle çalışmanın halka direkt ulaÅŸmak için önemli olduÄŸunu vurguladı. Roman vatandaÅŸların durumlarının iyileÅŸtirilmesi için yerel yönetimlerin rolünün mühim olduÄŸuna dikkati çeken Oprisan, “uzun vadeli sürdürülebilir bir ÅŸekilde uygulanması için projenin yerel yönetimler tarafından yapılması gerekiyor" dedi.
Avrupa Konseyi Türkiye Ofisi BaÅŸkanı Michael Ingledow da Avrupa Konseyi ve TBB arasındaki bu iÅŸ birliÄŸinden duyduÄŸu memnuniyeti dile getirerek bu çalışmanın ileriki dönemlerde iÅŸ birliÄŸini geliÅŸtirmek için önemli bir adım olduÄŸunu vurguladı. Türkiye Belediyeler BirliÄŸi (TBB) Genel Sekreter Vekili Ahmet Kazan yerel yönetimlerin AB katılım sürecindeki çalışmalarını desteklemek, belediyelerin AB'nin hibe, teknik yardım, eÅŸleÅŸtirme gibi program ve imkânlardan yararlanmalarına yardımcı olduklarını söyledi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo