Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KARABASAN GİBİ ÇÖKTÜ !.

KARABASAN GİBİ ÇÖKTÜ !.

Ereğli`de yaşanan elektrik kesintilerine mum ışığında basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.


Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, ilçe genelinde hayatını olumsuz etkileyen kar yağışı süresince yaşanan elektrik kesintilerine basın açıklaması sırasında mum yakarak tepki gösterdi.

Kılıç, “ Kar yağışı muhtarlar ve vatandaÅŸlarımız için keyif olmaktan çıkıp çile ve karabasana dönüştü. Tüm bölgede elektrikler kesildi, yaklaşık bir hafta boyunca bölge enerjisiz kaldı” dedi.Kılıç, sıkıntılar giderilmediÄŸi, bölgemize yatırım noktasında adım atılmadığı takdirde bölge muhtarları olarak bir sonraki basın açıklamasını Ankara’da yapacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz.’ ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 

 ÅžÃ¼krü Kılıç açıklmasını şöyle sürdürdü

 
Bilindiği üzere geçtiğimiz ocak ayı içinde bölgemizde Uzun zamandır beklenen kar yağışı gerçekleşti. Şehir merkezinde 70.80 cm, köylerde ise yer yer 1 ve 1,5 metre yi bulan kar yağışı oldu. Bölgemiz Karadeniz bölgesi olduğu için metorolijininde uyarmasıyla beklenen bir kar yağışı idi .
 
 Maalesef bu kar yağışı biz muhtarlar ve vatandaÅŸlarımız için keyif olmaktan çıkıp, çileye ve karabasana dönüşmüştür. Kar yağışıyla birlikte tüm bölgede elektriklerimiz kesilmiÅŸ olup ,yaklaşık 1 hafta boyunca bölgemiz enerjisiz kalmıştır. Bunun sonucunda 
 
1-Solunum cihazına baÄŸlı vatandaÅŸlarımız ve diyaliz hastası olan vatandaÅŸlarımız büyük sıkıntı yaÅŸamışlar 
 
2-Eğitim gören çocuklarımız uzaktan eğitimden mahsun kalmışlar
 
3-Enerjiye bağlı pompayla su basılan köylerde su basılamamış, köyler susuz kalmıştır
 
4-Köylülerin binbir emekle hazırladığı kışlık ürünlerin hepsi zayii olmuştur
 
5-Evlerdeki beyaz eşyalar, enerjinin 1 hafta sonra, defalarca gidip gelmesi nedeniyle zarar görmüştür
 
6-Tüm bu sıkıntılar devam ederken muhtarlarımızın karşılarında, enerjisadan muhatap bulamamaları, baÄŸlı WhatsApp grubundan ÅŸikayetlerle ilgili geriye dönüşün saÄŸlanmadığı, görülmüştür 
 
7- Normal zamanda da Küçücük bir arıza için(sigorta. vs )geri dönüşler ve arıza giderilmesi saatler almaktadır
 
8-Dolayısıyla enerjisa göz göre göre gelen bu kar yağışında sınıfta kalmıştır.
 
9-Bölgemizin unutulmuş ve sahipsiz olması nedeniyle sadece enerjisa ile ilgili değil, bunun yanında Türk telekomda kopan telefon hatlarını şuana kadar tamir etmemiştir.
 
10-Yine kara yollarıda ihmalkâr davranarak zamanında ana halterleri açmayarak vatandaşlarımıza büyük sıkıntı yaşatmıştır.
 
 
ŞİMDİ SORUYORUZ !!
 
1-Muhtarlarımızın dilekçeleriyle belirttiÄŸi üzere 1974 lü yıllarda yapılan ana hatlar, tali hatlar aÄŸaç direklerin, eÄŸik, yıkılmış ve çürük olduÄŸu hayati tehlike arz ettiÄŸi, defalarca müracaat edilmesi üzerine bölge niye yatırım kapsamı altına alınmamıştır 
 
2- Son 1 yılda, yaklaşık her hafta, bakım onarım ve yatırım çalışmaları nedeniyle enerjiyi kesen, enerjisa bu bakım onarım ve yatırım çalışmalarını nerede yapmıştır?
 
3-Enerjisa faturaları tahsil ederken göstermiş olduğu hassasiyeti kendini yenileme, modernizasyon ve personel takviyesi konusunda neden kendini göstermemiştir.
 
BU BAÄžLAMDA !!
 
Yukarıda bahsetmiÅŸ olduÄŸumuz sıkıntıları çekerken, bu sıkıntıların giderilmesinde büyük çaba sarf eden, SAYIN, Valimiz Mustafa Tutulmaz’a, Ä°lçe Kaymakamımız, SAYIN Ä°SMAÄ°L ÇorumluoÄŸlu’na Bizim ve vatandaÅŸlarımızın yanında oldukları için şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca kısıtlı imkanlarla sahada cansiperane olarak çalışan enerjisa personeli ve özel idare personeline çok teÅŸekkür ediyoruz.
 
Unutulmuş kentin evlatları olarak Kamuoyuna Bildiriyoruz ki:
 
Biz atanan insanlar değiliz. Bizler hem devleti hem de milleti temsil eden seçilerek görev almış muhtarlarız. Bu nedenle bizlere yetki veren vatandaşlarımızın haklarını hizmet alma noktasında sonuna kadar şerefimiz ve onurumuz gibi koruyacağımızın bilinmesini istiyoruz. Başta bahsetmiş olduğumuz sıkıntıların giderilmediği bölgemize yatırım noktasında adım atılmadığı devam ederse Bölge muhtarları olarak bir sonraki basın açıklamasını ANKARA da yapacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın4
gülücük3
kızgın3
üzgün2
hayran0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Can tORUN

06 Åžubat 2021 - 02:40

Enerjii sa nın müdürüsünüz galiba Emekçi Süleyman bey; onu kar yağmadan önce yapıcaklar. Kar yağdığında 30-40 senelik hatta el atsan ne olur. Ben kaç memleket gezdim burdaki gibi rezillik görmedim. Burda kadı tarlasında tellerin temasından komşunun evinde yangın çıktı, neden acaba?

Emekçi Süleyman

04 Åžubat 2021 - 16:28

Başkent Edaş ekipleri ağaç kesmeye geldiği zaman destek vermeyen muhtarlara, yolları zamanında açamayan özel idareye ve belediyelere yazıklar olsun. 300 değil 500 adam gelse ne olur? Yollar açık mıydı? Belediyeler ve özel idare neden konuşmuyor. Ben yıllarca samsun 'da yaşadım. Enerjisa' ya yatın kalkın şükredin..

Yorum Yazın

Canlı Radyo