14 o C Kdz. Ereğli

KANSERE YARIM SAATTE TEŞHİS

Sağlık 8 yıl 1 ay 19 gün 9 saat 24 dakika önce 1227

Haberi Paylaşın

İleri görüntüleme ünitesi PET MR adlı yüksek teknoloji ürünü cihaz sayesinde, 30 dakikada kişinin kanser olup olmadığı ameliyata gerek duymadan tespit edilebiliyor.

İleri görüntüleme ünitesi PET MR adlı yüksek teknoloji ürünü cihaz sayesinde, 30 dakikada kişinin kanser olup olmadığı ameliyata gerek duymadan tespitedilebilirken, kanser tespitinde yüksek hassaslık sağlayan MR ve alzaymırla kalp rahatsızlıklarında erken tanı ve tedavi şansı yaratan PET uygulamaları bir arada kullanılıyor.

Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi Radyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Numan Cem Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, onkolojide tanı koymada PET MR makinesinin "ilk kez" kendi hastanelerinde hizmete girdiğini ve cihaz sayesinde kanser tespitinde yüksek hassaslık sağlayan MR ve tanı koymada üstün özellik gösteren PET uygulamalarının yan yana geldiğini anlattı.

Kanserin yayılması ve tedavisinde sürenin önemine işaret eden Balcı, hastanelerinde kullandıkları PET MR cihazı sayesinde tanı ve evrelemeyi tespitte süreci oldukça kısalttıklarını vurguladı.

Balcı, "Bilim insanları, tek bir görüntülemeyle tanı konması amacıyla hastaların tüm vücut MR’ı çekilirken PET dedektörlerinin de aynı anda tarama yapmasını sağlayan PET MR cihazını geliştirmişlerdir. PET dedektörlerinin manyetik alan olan MR cihazının içerisinde aynı anda çalışması yüksek teknoloji gerektirmektedir. Bu şekilde hekimler tek çekimde karar vermekte, hasta başka görüntüleme işlemine gerek duymamaktadır" diye konuştu.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 9 saat 41 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 10 saat 53 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 4 saat 58 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 4 saat 32 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 2 saat 11 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 22 saat 47 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 9 saat 15 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
4 gün 6 saat 54 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
3 gün 3 saat 3 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
6 gün 8 saat 1 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !