Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kanserden Hayatını Kaybetti!.

Kanserden Hayatını Kaybetti!.

Zonguldak’ta 2 yaşındayken karın ÅŸiÅŸliÄŸi nedeniyle hastaneye götürülen BuÄŸlem Kaya, "Nöroblastom" teÅŸhisiyle tedavi altına alındı.


İlik nakline rağmen kansere yenik düşen 4 yaşındaki küçük kız, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Çaydamar Mahallesi’nde yaÅŸayan 28 yaşındaki Barış Kaya ile 26 yaşındaki Bilay Kaya’nın iki çocuÄŸundan küçüğü olan 4 yaşındaki BuÄŸlem Kaya, kanserle mücadelesine yenik düştü. Yaklaşık iki yıl önce karın ÅŸiÅŸliÄŸi ve kabızlık ÅŸikayetiyle hastaneye baÅŸvuran ailenin kızlarına “Nöroblastom” teÅŸhisi konulmasıyla dünyası yıkılan ve yaÅŸam mücadelesi veren minik BuÄŸlem dün gece Bülent Ecevit Ãœniversitesi Hastanesinde hayatını kaybetti. 2 yıldır kanser tedavisi gören ve bir sene önce Ä°stanbul’da özel bir hastanede ilik nakli yapılan 4 yaşındaki BuÄŸlem Kaya küçük yaÅŸta hayata tutunamadı.

"Tam ümidimiz çoğalmıştı ki yeniden yıkıldık"
Ä°lik nakli sonrası kızlarının iyileÅŸeceÄŸi ümidiyle çabaladıklarını anlatan acılı baba Barış Kaya, "BuÄŸlem ilk zamanlar biyopsi oldu. Ameliyat oldu. Sonra biraz ümitlerimiz artmıştı. Ameliyattan sonra ilik nakli için Ä°stanbul’a gittik. Kırkıncı gün hastalık aynı bölgede tekrar etti. Yeniden ameliyat olma durumu oldu. Zonguldak’taki doktorumuzun yanına geldik. Kemoterapi yeniden baÅŸladı. Hastalık kemik iliÄŸine sıçradı. DeÄŸiÅŸik kemoterapiler kullanıldı. Hastalık artık vücudunu yavaÅŸ yavaÅŸ sarmaya baÅŸlamıştı. Ä°laçlara tepki vermemeye baÅŸladı. En son yaklaşık 10 gün önce akciÄŸer filmi çekilmiÅŸti. Oraya da bir sıçrama olduÄŸu görüldü. Solunum yolu sıkıntısı oldu. Dün gece 22.30 civarında nöbet geçirdi. Yaklaşık bir saat sonra da kaybettik. Evladımızı bırakmamak için, elinden tutmak için sonuna kadar uÄŸraÅŸtık. Ama olmadı. Dünya hali, bizim elimizden bu kadar geldi. Küçük çocuklarda bu hastalık daha etkili olduÄŸu için hastalık vücudunu daha çabuk sardı. BuÄŸlem’in baÅŸlangıçtan sonuna kadar destekte bulunan Çaydamar Mahalle Muhtarımız Mehmet Zaman’a ve kampanyada destek veren herkese teÅŸekkür ediyorum. Dualarını esirgemesinler" diye konuÅŸtu.
Küçük kızın cenazesi ise hastane morgundan alınarak bugün Beycuma beldesinde ikindi namazını müteakip toprağa verilecek.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo