13 o C Kdz. Ereğli

Kamuoyunun bilgisine…

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Arşiv 4 yıl 11 ay 21 gün 7 saat 49 dakika önce 4280

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin Ereğli FM’e “haber”, “belgegeçer” ve “bilgi” ambargosu uygulamaya başlaması üzerine kamuoyunu bilgilendirme yazısıdır…

Değerli Karadeniz Ereğli halkının oyunun büyük bölümünü alarak yeniden Belediye Başkanı seçilen Halil Posbıyık; basın etik ve ahlak kurallarını yayın ve yayım faaliyetlerine ilke edinen “yalansız ve net” basın faaliyeti yürütme yolunda mesai harcayan Ereğli FM’e “ilan” ve “haber” ambargosu uygulamaya başlamıştır. Posbıyık’ın verdiği talimat doğrultusunda Belediye ile ilçe basını arasında kurulan sosyal ağ ile elektronik posta sisteminden kurum çalışanlarımız çıkartılmıştır.

25 yıllık “gazetecilik” ve “radyoculuk” faaliyetleri sürdüren Ereğli FM, bugüne değin; hiçbir kurum ya da kuruluşun ilan desteğine ‘ihtiyaç duymadan’ basın icraatlarını sürdürmüş; yenilenen, zaman zaman ise değişen ‘haberci’ kadrosu ile de kendi haberini kendi bulmuş, yaratmış ve yapmıştır. Haber yaparken kimseye ‘haber yapabilir miyim?’ diyerek icazet almamış; vicdan, ahlak ve basın ilkeleri ne diyorsa bunu ortaya koymuştur.

Ereğli Belediyesi’nin sahibi, hangi partiye oy verirse versin Ereğli halkıdır. Dolayısı ile Müftüzade Halil Kaptan döneminden bugüne ‘kimsenin tekelinde olmadan’ süregelen Karadeniz Ereğli Belediyesi ile ilgili haberleri dün nasıl aktarıyorsak bugün de takipçilerimiz ile ilçe halkına sunmaya devam edeceğiz. Ereğli Belediyesi’nde ‘haber niteliği taşıyan’ her ne olursa bunu yine aynı önem ve ciddiyet ile aktarmaya devam edeceğiz.

Maddi durumu basın faaliyetlerini sürdürmede oldukça yeterli durumda olan Ereğli FM; habercilik bilgisi, istihbarat kaynağı, haberleştirme kabiliyeti, görüntü ve fotoğraf sunumu beceresi gösteren haber merkezi ile haber yapmaya devam edecektir. Hiçbir ‘ambargo’, yayıncı ve yayımcı olmamızdan bizi alı koyamayacaktır.

Kinsiz, nefretsiz, saygı, sevgi ve hoşgörülü bir Ereğli dileklerimiz ile… (Ereğli FM çalışanları)

***********

https://ereglifm.com.tr/haber/yok-sayilmak-istemiyorlar/18983?fbclid=IwAR1_mbdKxdAXbf_3PCCWErw6PKn9NSyFc4jrHGEf0TLgEFjzsw0shpTPVoI

Ereğli FM’in Ereğli Belediyesi ile ilgili yaptığı en son haberi şöyleydi:

“YOK SAYILMAK” İSTEMİYORLAR!
Karadeniz Ereğli Belediyesi uhdesindeki Sahil Kafe’nin ihale çıkacağı kararının ardından, tesis bünyesindeki ‘özel bireyler’ ile onların ailelerine ayrılan bölüm olan “Tebessüm Kafe’nin” akıbeti merak konusu oldu. Özel bireyler ‘yok sayılmak’ istemiyor…
Edinilen bilgiye göre, Mayıs ayı Belediye Meclisi’nde AK Parti’li Belediye Meclis Üyeleri’nin red oyuna karşılık, CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin kabul oyları ile Sahil Kafe’nin ihaleye çıkacağı kararı alındı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, işletmenin zarar ettiğini ve bu nedenle ihaleye çıkarttıklarını söylemişti.
UYSAL ZAMANINDA YAPILMIŞTI
2014 yılından bu yana belediye tarafından işletilen ve ucuz olduğu için tercih edilen Sahil Kafe’nin bir bölümü ise eski Belediye Başkanı Hüseyin Uysal döneminde özel bireyler ve ailelerinin kullanımına uygun hale getirilmişti.

-HABERİN İÇİNDEN-
ÖZEL BİREYLER ve AİLELERİ NE OLACAK!?
*Yaklaşık bir yıldır, özel bireyler yararına ilçede “Yaşam Köyü” kurmak için olağanüstü çarpa harcayan bu bireylerin aileleri, birde üstüne kendilerine ait olan tek tesisisin de ellerinden gitme ihtimali karşında üzgün.

*Spor yapmaları gereken özel bireyler, spor yapabilecekleri salon bulmak konusunda dertliler.

*Müzik dersi alması gereken özel bireyler, kendilerine ayrılan Cumhuriyet Halk Evlerindeki odanın, son 2 haftadır kullanılmayan eşyalar ile doldurulmasından dertliler.

*Sosyal hayatta olmak isteyen özel bireyler; bozuk yollar, yetersiz alanlar, saygısız kişiler ve özel insanları sözümüz ona ‘kusurlu’ gören engelli insanlardan dertliler.

*Özel insanlar ve onların aileleri sürekli ötelenmekten, yok sayılmaktan bıktılar, dertliler.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 10 saat 11 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
3 gün 1 saat 23 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 8 saat 24 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
7 gün 5 saat 28 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
7 gün 5 saat 2 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 23 saat 17 dakika önce AĞIR YARALI !
4 gün 9 saat 45 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 3 saat 52 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 4 saat 51 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 7 saat 18 dakika önce KAZA ; 2 YARALI