Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KAFKAMETLER FACİASINDA KARAR !

KAFKAMETLER FACÄ°ASINDA KARAR !

Gemi sahibi olan şirketin üç yetkilisi tutuklandı.


Karadeniz EreÄŸli'de 19 Kasım 2023’te olumsuz hava ve deniz koÅŸulları nedeniyle askeri mendireÄŸe çarparak batan Türk bayraklı Kafkametler adlı ticari gemiyle ilgili yürütülen soruÅŸturmada, gemi sahibi ÅŸirketin üç yetkilisi tutuklandı.

Kazanın ardından baÅŸlatılan arama kurtarma çalışmalarında 12 kiÅŸilik mürettebattan 5’inin cansız bedenine ulaşılmış, 7 kiÅŸi ise kaybolmuÅŸtu.

Karadeniz Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda, gemi donatanının Emniyetli Yönetim Sistemi'nin gereklerine aykırı davrandığı ve bu nedenle kazada tali kusurlu olduğu tespit edildi.

SoruÅŸturma kapsamında Kafkametler Denizcilik ve Ticaret A.Åž yetkilileri Gökhan Özkandemir, Kayacan Özkandemir ve Saffet Özkandemir, “Taksirle Öldürme” suçlamasıyla tutuklanma talebiyle Sulh Ceza HakimliÄŸi’ne sevk edildi. Hakimlik tarafından sorguları tamamlanan üç yetkili tutuklanarak cezaevine gönderildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
şaşkın1
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo