15 o C Kdz. Ereğli

Kadir Gecesinde Sakal-ı Şerif heyecanı

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Gündem 5 yıl 10 ay 21 gün 20 saat 13 dakika önce 840

Haberi Paylaşın

Hz. Muhammed'e (SAV) ait Sakal-ı Şerif, Zonguldak’ın Alaplı ilçesine getirildi. Kutsal emaneti görmek isteyenler ise uzun kuyruk oluşturdu.
Edinilen bilgiye göre, her yıl olduğu gibi Kadir Gecesi’nde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmek isteyenler Alaplı Merkez Camisi'ne gitti.
Teravih Namazı’nın ardından sıraya giren vatandaşlar, cami görevlisi tarafından sanduka içinden alınan küçük cam tüp içindeki Sakal-ı Şerif'i ilahiler eşliğinde görme imkanı buldu. Ziyarete açılan camide vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturarak Sakal-ı Şerif'e halk büyük ilgi gösterdi.
Yaklaşık bir saat süren ziyarette duygulu anlar yaşandı. Bazı vatandaşlar cep telefonlarıyla Sakal-ı Şerif’in fotoğrafını çekmeye çalışırken duygulu anların yaşandığı görüldü. Hz. Peygambere saygı ve sevgilerinin tezahürü olarak Sakal-ı Şerif-i ziyarete gelenler, Sakal-ı Şerif-e dokunarak tekbirler eşliğinde salavat getirdi. Ziyaret, ilk olarak erkeklere açılırken, daha sonra kadınlara ziyarete açıldı. Gece dolayısıyla vatandaşlara, gül suyu lokum ikram edildi. Gecenin sonunda ise Teravi namazına katılan bayanlara sergilenen Sakal-ı Şerif seneye tekrar vatandaşlara gösterilmek üzere sedef kaplamalı sandukası konuldu.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 3 saat 27 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 18 saat 39 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 1 saat 40 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 22 saat 44 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 22 saat 18 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 16 saat 33 dakika önce AĞIR YARALI !
4 gün 3 saat 1 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 21 saat 8 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
22 saat 7 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 34 dakika önce KAZA ; 2 YARALI