14 o C Kdz. Ereğli

KADINLAR NE YAPMALI?

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Kadın 5 yıl 1 ay 23 gün 56 dakika önce 1080

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli’de “Kadına Yönelik Şiddet Nedir? Maruz Kalındığında Ne Yapılmalıdır?” adı ile söyleşi düzenlendiği bildirildi.
Nimet İlkokulu Öğretmeni Perihan Bozdağ tarafından organize edilen söyleşide, Karadeniz Ereğli Kadın Platformu Üyesi Avukat Mine Yılmaz, şiddete maruz kalan kadınların yapması gerekenleri anlattığı sözlerinde, “birçok baro bu konuda ücretsiz danışmanlık sağlamakta ve adli yardım bürolarına ücretsiz avukat tayini yapmaktadır. Böyle bir durumda, Zonguldak Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü’ne (ŞÖNİM) de başvurabilirsiniz” dedi.
Yılmaz ayrıca, kadını itip kakmanın, tokatlamanın, kesici ve vurucu aletlerle zarar vermenin, sağlıksız koşullarda yaşamaya mecbur bırakmanın ve sağlık hizmetlerinden yararlanmasını engellemek suretiyle bedensel zarara uğratılması, kadının para harcamasını kısıtlamak, az para verip çok şey beklemek, Kadının parasını elinden almak, her türlü zorlayıcı davranışlar gibi unsurların da içinde bulunduğu birçok davranışın şiddet olarak tanımlandığını sözlerine ekledi.
Etkinliği düzenleyen Nimet İlkokulu Öğretmeni Perihan Bozdağ, konferansın sonunda verdiği bilgilerden ötürü Avukat Yılmaz’a teşekkür etti.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

7 gün 6 saat 51 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
17 saat 3 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 5 saat 4 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 19 saat 57 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 1 saat 31 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
4 gün 32 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
5 gün 6 saat 25 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
19 saat 39 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 15 saat 9 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 3 saat 58 dakika önce KAZA ; 2 YARALI