Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kadınlar arıcılık’tan para kazanacak

Kadınlar arıcılık’tan para kazanacak

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Halk EÄŸitim Merkezi tarafından 11 köyde açılan arıcılık kurslarına katılan kadınların, arıcılık yaparak aile bütçelerine katkı saÄŸlaması hedefleniyor.

Son yıllarda organik bal üretiminin yaygınlaÅŸtığı Alaplı’da Halk EÄŸitim Merkezince köylerde açılan kurslara ilgi gösteren kadınlar, gündüzleri ev ve tarla iÅŸleriyle uÄŸraşırken akÅŸamları ise arıcılık kurslarına katılıyor.Çatak köyünde devam eden arıcılık kursuna katılan 20 kadın, kursun sonunda arıcılık sertifikası sahibi olarak bal üretimine baÅŸlayacak.Kurs öğretmeni ziraat mühendisi Perihan TaÅŸ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerde açılan arıcılık kurslarına kadınların büyük ilgi gösterdiÄŸini söyledi.

Çatak köyündeki kursa 20 kadın kursiyerin katıldığını ifade eden TaÅŸ, ÅŸunları kaydetti: "Bizler köy köy gezerek insanlara arıcılık eÄŸitimi vermeye çalışıyoruz. Köylerde insanlar ailece bu iÅŸi yapabilsinler, bu iÅŸten ekmek kazansınlar istiyoruz. Bu iÅŸ ailece yapıldığında baÅŸarılıdır. O yüzden eÅŸlerinizi de bu kurslara dahil edin diyorum. Kurslarımıza yoÄŸun ÅŸekilde bayanlar da geliyor. Genelikle kursu bayanlarımız baÅŸarılı olarak bitiriyorlar. Bitirdikten sonra da bu arıcılık mesleÄŸinden ekmek kazanıyorlar, geçimlerini saÄŸlıyorlar." diye konuÅŸtu.

Kursa katılan Nursiye UludaÄŸ ise "Kursa annem ve babam geliyordu. Ben de onlar geldiÄŸi için merak edip geldim. Ama ÅŸu an arılara aşık oldum. Ben de kendi çapımda arıcılık yaparak para kazanmayı hedefliyorum." dedi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo