Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KAÇIRILAN TÜRK İŞÇİLERİN AİLELERİ...

KAÇIRILAN TÜRK İŞÇİLERİN AİLELERİ...

BaÄŸdat’ın Sadr bölgesinde kaçırılan Türk işçilerden Recep Tekin (46) ve Tahsin Cömert’in (42) Zonguldak’ın Alaplı ilçesindeki ailelerinin endiÅŸeli bekleyiÅŸi sürüyor.

Adınyayla köyünde yaÅŸayan evli ve 3 çocuk babası Recep Tekin’in eÅŸi Hakibar Tekin (48), gazetecilere yaptığı açıklamada, eÅŸinin kaçırıldığını yakınlarından öğrendiÄŸini söyledi. 

EÅŸi Recep Tekin’in yaklaşık 5-6 aydır Irak’ta çalıştığını ve en son bir hafta önce telefonda görüştüklerini ifade eden Tekin, şöyle konuÅŸtu: 

"EÅŸimle telefonla son görüştüğümde iyi olduÄŸunu söyledi. EreÄŸli ilçesinde tersanelerin kapanmasının ardından çalışmak için Ä°stanbul’a, daha sonra bir kaç kez yurtdışına çalışmaya gitmiÅŸti. En son Irak’a çalışmaya gitti. Bir oÄŸlum bekardı. Onu evlendirebilmek ve para biriktirebilmek için Irak’a çalışmaya gitti. EÅŸimin kaçırıldığını fındık tarlasından akÅŸam eve döndüğümde yakınlarımdan öğrendim, çok tedirgin oldum. BaÅŸbakan’ımızdan ve yetkililerden eÅŸimin kurtarılması için yardım istiyorum."

Kaçırılan işçilerden evli ve 2 çocuk babası Tahsin Cömert’in Musabeyli köyünde yaÅŸayan annesi Nazikar Cömert de (62) oÄŸlunun yaklaşık 6 aydır Irak’ta çalıştığını belirtti. 

OÄŸlunun bir süre önce Ä°stanbul’da çalıştığını anlatan Cömer, "OÄŸlu Kocaeli’de üniversiteyi kazanınca ailecek oraya yerleÅŸtiler. OÄŸlumu yaklaşık 2 ay önce babasının mevlitine geldiÄŸinde görmüştüm. Emekli olabilmek için sigorta gün sayısını doldurmaya ve ev alabilmek için Irak’a çalışmaya gitmiÅŸti. Kendisine birçok kez ’Oralara çalışmaya gitme, bizi yalnız bırakma’ dedik ama ’gitmek zorundayım’ demiÅŸti. Bir tek yetkililerden çocuÄŸumun getirilmesini istiyorum" dedi.

BaÄŸdat’ın Sadr bölgesinde dün gece Türk müteahhitlik firmasına baÄŸlı çalışan 18 Türk işçi, kimliÄŸi belirlenemeyen üniformalı bir grup tarafından kaçırılmıştı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo