9 o C Kdz. Ereğli

KAÇAK OCAKTAN ACI HABER GELDİ !.

Zonguldak`ın Kilimli ilçesinde kaçak maden ocağında meydana gelen tavan göçmesi sonucu yaklaşık 20 saat süren arama kurtarma çalışmalarının sonucunda iki işçinin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Gündem 4 yıl 3 ay 4 gün 3 saat 40 dakika önce 1363

Haberi Paylaşın

Kilimli ilçesine bağlı Bölüm Mahallesi'nde 80 gün önce mühürlenerek kapatılan maden ocağı yeniden kaçak olarak işletilmeye başlandı. Dün akşam 23.00 sıralarında meydana gelen göçükte Murat Ovaz ve Sebahattin Kalaycı isimli işçiler mahsur kaldı. Yaklaşık 20 saat süren arama kurtarma çalışmalarının sonucunda önce Sebahattin Kalaycı'nın cansız bedenlerine ulaşıldı.

İKİNCİ CESEDE 23 SAAT SONRA ULAŞILDI

Maden işçilerinden oluşan donanımlı tahlisiye ekipleri ile diğer maden işçileri ocak içerisinde güvenlik tedbirlerini almak için odunlar ve kütükler yardımıyla tahkimat yaptı. Yapılan çalışmaların ardından Murat Ovaz'a da 25 saat sonra ulaşıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinde Ovaz'ın yaşamını yitirdiği tespit edildi. Ambulansa konulan Murat Ovaz'ın cesedi otopsi yaptırılmak üzere Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Öte yandan ocağın sahibi olduğu iddia edilen O.A. polis tarafından gözaltına alınmıştı. O.A.'nın güvenlik güçlerindeki sorgusu sürüyor. Murat Ovaz ile Sebahattin Kalaycı'nın aileleri acı haberle yıkıldı. Yapılan otopsi işlemlerinin ardından işçilerin toprağa verileceği öğrenildi.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 22 saat 47 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 10 saat 48 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
3 gün 7 saat 15 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
5 gün 6 saat 16 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
6 gün 12 saat 9 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 1 saat 23 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
3 gün 20 saat 53 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
5 gün 9 saat 42 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
1 gün 22 saat 18 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 1 saat 53 dakika önce FESTİVALE HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?