Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

“KAÇAK KOMŞUYA” GECE BASKINI!

“KAÇAK KOMŞUYA” GECE BASKINI!

Faturasını ödeyemeyince komşusunun elektriğini kaçak kullandı


Memleketi Kastamonu’ya geldiğinde panodaki kabarık elektrik faturasını görerek film gibi takip başlatan ev sahibi, elektrik faturasını ödeyemeyen komşusunun kaçak hatla elektriğini kullandığı tespit ettiğini bildirdi. 
İstanbul’da ikamet eden 54 yaşındaki Halit Uzun, hafta sonu tatili için Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine geldi. Üç ay sonra ilk kez evine gelen Halit Uzun, dairesinin elektrik panosunu inceledi. Pano içerisindeki faturanın tutarını gördüğünde büyük şok yaşayan Uzun, kendi adına gelen 600 liralık elektrik faturasına inanamadı. Faturayı inceledikten sonra emniyet güçlerine haber veren Halit Uzun, ardından TEDAŞ yetkililerine de ihbarda bulundu. Yapılan incelemede Uzun'un elektrik saatinde bir soruna rastlanmadı. 
Olayın peşini bırakmayan Uzun, akşam saatlerinde kendi şalterini indirince komşusunun elektriklerinin de kesildiğini gördü. Birkaç defa bu yönetimi deneyip komşusunun kendi elektriğini kullandığını belirleyen Uzun, durumu polise ve TEDAŞ yetkililerine bildirdi. Yapılan inceleme sonunda maddi sorunlarından ötürü elektrik faturasını ödeyemeyen komşusunun panodan kaçak elektrik çektiği belirlendi. 

Gazetecilere konuşan Uzun, şunları söyledi:
"Gece saat 10.30 civarında eve geldiğimde yandaki komşunun ışıklarının yandığını gördüm, aşağı indim. Kendi elektrik saatim üstündeki şalteri indirdim. Baktım, tekrar yukarı çıktım ışıkları söndü. Tekrar aşağı indim. Şalteri kaldırdığım da tekrar yandı. O arada arkadaşıma telefon açtım, acil bir şekilde geldi. O arada biz tekrar şarteli indirdik. Yukarıdan gece lambasıyla 3 numarada oturan Mustafa aşağı indi. Şarteli kaldırdı. Işıkları yaktı, yukarı çıktı. Biz kapının dışındayız. Bizi görmüyordu."

Polis ve dağıtım şirketi suçüstü yaptı 
Tespit sonrası polisi ve dağıtım şirketi yetkililerini çağırdığını anlatan Uzun konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: 
"Biz müdahale etmedik. 155’i aradık polis geldi. TEDAŞ’ ta ki yetkilileri çağırdık. Aşağısını kontrol ettiler. Polis ile TEDAŞ’takiler ile yukarı çıktık. Buradan elektriğin alınabileceğini söylediler. O arada polis şarteli indirtti. Kapıya 5-10 defa vurmasına rağmen zorla açtırdı kapıyı. Onun elektriğini kontrol ettiğinde bizim şartel gittiği zaman elektriğini kesildiğini, kaldırdığı zaman elektriğinin yandığını polis ve TEDAŞ yetkilileri hepsi kendileri gördü. Bu tutanaklarda da var zaten.”
Komşu suçunu kabul etti 
Öte yandan, “kaçak komşu”, faturalarını ödeyemediği için komşusundan kaçak elektrik aldığını ve başka da bir şey söyleyemeyeceğini belirtti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

kızgın1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo