13 o C Kdz. Ereğli

KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI

Gündem 8 yıl 10 ay 1 gün 18 saat 48 dakika önce 1390

Haberi Paylaşın

Ereğli’de, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle tören düzenlendi.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Anıt’a çelenk konuldu.
Saygı duruşunda bulunulduğu sırada limandaki gemiler sirenlerini çaldı, İstiklal Marşı’nın söylendiği sırada ise Türk Bayrakları göndere çekildi.

ÖTV’SİZ YAKIT DESTEĞİ KONUSU
Liman Başkanı Tuncay Çelebi, güne ilişkin yaptığı konuşmada, Kabotaj Bayramı’nın, Kurtuluş Savaşı’nın denizlerdeki zaferi olduğunu söyledi. Türkiye’nin, bir deniz ülkesi olması yönünde özverili çalışma yürüttüklerini de belirten Çelebi, “2004 yılında başlatılan ÖTV’siz yakıt uygulaması ile kabotaj taşımacılığının canlanması ve karayolu ağırlıklı yurtdışı taşımacılığın, deniz yoluna kaydırılması sağlanmıştır. Bununla birlikte, geçimini balıkçılık faaliyetleri ile sürdüren tekne sahiplerine de ÖTV’siz yakıt desteği verilmiştir” diye konuştu.
Anıt önündeki törenin ardından limanından Erdemir-III Römorkörü ile denize açılan Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Deniz Şehitleri anısına denize çelenk bıraktı.

UYSAL: SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUM
Öte yandan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yazılı açıklama yaparak vatandaşların bayramını kutladı. Ülkenin, denizcilik alanında daha çok söz sahibi olabilmesi için avantajlarının olduğunu öne süren Uysal, şunları kaydetti:
“1 Temmuz 1926′da yürürlüğe giren ve Türk Denizcilik tarihinde, karasularımızın bağımsızlığı adına bir dönüm noktası olan Kabotaj Kanunu, modern Türk Denizciliği açısından büyük bir önem taşımaktadır. Ülkemiz, denizcilikte daha modern seviyelere ulaşmak, ülke ekonomisine katkısını arttırmak, denizcilikte daha çok söz sahibi olabilmek için her türlü avantaja sahiptir. Denizlerdeki gelişimimizin mihenk taşı olan bu müstesna günü bize kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden tüm denizcilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 89’uncu yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum.”

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 20 saat 48 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 12 saat önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 19 saat 1 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 16 saat 5 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 15 saat 39 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 9 saat 54 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 20 saat 22 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 14 saat 29 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
15 saat 28 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
2 gün 17 saat 55 dakika önce KAZA ; 2 YARALI