Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI

KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI

EreÄŸli’de, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle tören düzenlendi.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Anıt’a çelenk konuldu.
Saygı duruÅŸunda bulunulduÄŸu sırada limandaki gemiler sirenlerini çaldı,  Ä°stiklal Marşı’nın söylendiÄŸi sırada ise Türk Bayrakları göndere çekildi.

ÖTV’SÄ°Z YAKIT DESTEĞİ KONUSU
Liman BaÅŸkanı Tuncay Çelebi, güne iliÅŸkin yaptığı konuÅŸmada, Kabotaj Bayramı’nın, KurtuluÅŸ Savaşı’nın denizlerdeki zaferi olduÄŸunu söyledi. Türkiye’nin, bir deniz ülkesi olması yönünde özverili çalışma yürüttüklerini de belirten Çelebi, “2004 yılında baÅŸlatılan ÖTV’siz yakıt uygulaması ile kabotaj taşımacılığının canlanması ve karayolu ağırlıklı yurtdışı taşımacılığın, deniz yoluna kaydırılması saÄŸlanmıştır. Bununla birlikte, geçimini balıkçılık faaliyetleri ile sürdüren tekne sahiplerine de ÖTV’siz yakıt desteÄŸi verilmiÅŸtir” diye konuÅŸtu.
Anıt önündeki törenin ardından limanından Erdemir-III Römorkörü ile denize açılan Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Deniz Şehitleri anısına denize çelenk bıraktı.

UYSAL: SAYGI VE MÄ°NNETLE ANIYORUM
Öte yandan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yazılı açıklama yaparak vatandaşların bayramını kutladı. Ülkenin, denizcilik alanında daha çok söz sahibi olabilmesi için avantajlarının olduğunu öne süren Uysal, şunları kaydetti:
“1 Temmuz 1926′da yürürlüğe giren ve Türk Denizcilik tarihinde, karasularımızın bağımsızlığı adına bir dönüm noktası olan Kabotaj Kanunu, modern Türk DenizciliÄŸi açısından büyük bir önem taşımaktadır. Ãœlkemiz, denizcilikte daha modern seviyelere ulaÅŸmak, ülke ekonomisine katkısını arttırmak, denizcilikte daha çok söz sahibi olabilmek için her türlü avantaja sahiptir. Denizlerdeki geliÅŸimimizin mihenk taşı olan bu müstesna günü bize kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden tüm denizcilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 89’uncu yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo