Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KABASAKAL HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

KABASAKAL HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

EreÄŸli’de iki gün önce meydana gelen sel sonrası baÅŸlatılan temizlik ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor. 

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yaraların el birliğiyle sarılmaya çalışıldığını söyledi.

Ekiplerin 23 ayrı noktada 100 ev ve iÅŸ yerinden su tahliye iÅŸlemi gerçekleÅŸtirdiÄŸini belirten Uysal, "Åžu an itibariyle 8 farklı bölgede 63 işçi, 7 kepçe, 8 yıkama ve 6 hafriyat aracıyla temizlik iÅŸine devam ediyoruz. EreÄŸli Kaymakamlığında oluÅŸturulan Hasar Tespit Komisyonu’na yaklaşık 50 vatandaşımız baÅŸvuruda bulundu. Ekipler, hasar tespiti için incelemelerini sürdürüyor" diye konuÅŸtu.

Uysal, selin yol açtığı zararın, komisyonun çalışmalarının ardından belirleneceÄŸini, ÅŸimdilik bir rakam vermenin yanlış olacağını dile getirdi. 

-"Yılan ve fareler gördük" 

Sel nedeniyle evini su basan vatandaşlardan 85 yaşındaki Ziya Öztürk, temizlik çalışması yapan belediye ekiplerine "suların çekilmesinin ardından dere yatağı çevresinde yılan ve fareler gördüklerini" aktardı.

Evinin bodrum katının tamamen kullanılamaz hale geldiÄŸini, suların insan boyuna ulaÅŸtığını anlatan Öztürk, yardımlarından dolayı ekiplere teÅŸekkür etti. 

Öte yandan EreÄŸli’de bir vatandaÅŸ, "airkopter" cihazıyla saÄŸanak sırasında taÅŸan Kabasakal Deresi’nin geçtiÄŸi Kavaklık ve Kepez mahallelerini görüntüledi. Görüntülere yağışın yol açtığı zarar yansıdı.

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Karadeniz EreÄŸli’de bir vatandaÅŸ airkopter ismi verilen insansız hava kayıt aracı ile Kabasakal deresinin geçtiÄŸi Kavaklık ve Kepez Mahallelerinde çekim yaptı. Görüntülerde aşırı yağışların yarattığı zarar görülüyor.

 

KABASAKAL HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo