Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İZMİR BEŞİK GİBİ; SALLANIYOR!!!

İZMİR BEŞİK GİBİ; SALLANIYOR!!!

YURT HABERLER

Kandilli Rasathanesi ve Deprem AraÅŸtırma Enstitüsü, saat 15.28’de Ege açıklarında 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldiÄŸini açıkladı.

*Åžiddetli deprem Ä°stanbul, TekirdaÄŸ, Balıkesir, Bursa ve Çanakkale’de de hissedilirken Ä°zmir, Aydın ve MuÄŸla çevresinde büyük paniÄŸe neden oldu. Depremin merkez üssünün Ä°zmir Karaburun olduÄŸu açıklandı. Karaburun’daki ÅŸiddetli depremin ardından en büyüğü 4,9 olmak üzere çok sayıda artçı deprem meydana geldi.
*Ä°stanbul’da da hissedilen korkutan bir deprem meydana geldi. Kandilli ve AFAD’dan gelen son dakika habere göre, depremin merkez üssü Ä°zmir Karaburun. Deprem, Ä°stanbul’un yanı sıra Çanakkale, TekirdaÄŸ, Balıkesir, Bursa gibi illerde de hissedildi.
*Afet ve Acil Durum Yönetimi BaÅŸkanlığı (AFAD) ise depremin ÅŸiddetini 6,2 olarak duyurdu. AFAD’ın tespitine göre saat 15.28’de, merkez üssü Ä°zmir’in Karaburun ilçesinin 22,98 kilometre açığı olan 6,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 6,96 kilometre derinlikte meydana geldiÄŸi belirlendi. Deprem bölgesine 240 çadır gönderildi.

KAYMAKAM: CAN VE MAL KAYBI YOK
Karaburun Kaymakamı Muhammet Özyüksel, deprem ile ilgili yaptığı açıklamada can ve mal kaybının olmadığını söyledi. Özyüksel, "Çok güçlü bir depremdi. Depreme makam odamda yakalandım. Emin olun bulunduğumuz binanın yıkılacağını zannettim. Deprem 10 saniye kadar sürdü. Halk sokağa döküldü ancak şunu tekrardan teyit ediyorum, depremde can ve mal kaybı yoktur. Herhangi bir problem yaşanmadı. Ancak arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Deprem çok güçlü olduğu için tedirginlik hakim. Halkımızda bu ani durumla şu an itibariyle baş etmeye çalışıyorlar ama onlarda temkinli davranıyorlar. Kendilerine de teşekkür ediyorum sükunetli tavırlarından dolayı" ifadesini kullandı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo