13 o C Kdz. Ereğli

İYİ İNSANLAR İYİ Kİ VAR !.

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Çevre ve Yaşam 5 yıl 24 gün 23 saat 49 dakika önce 957

Haberi Paylaşın

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde ayakkabı boyacılığı yapan Hüseyin Öztürk (37) ayakkabı boyacılığından kazandığı paranın yarısı ile sokak hayvanlarını besliyor. En sadık dost ile adlandırdığı köpekleri her gün besleyen Öztürk e Alaplılı vatandaşlarda destek verdiklerini herkesin bu şekil de duyarlı olmalarını istediklerini ifade ettiler.

Alaplı’ya yaklaşık 15 dakikalık Kürkükler köyünden her gün şehir merkezine gelen Hüseyin Öztürk, şehir meydanında ayakkabı boyacılığı yapıyor. Evine ekmek götürmek için fırça sallayan Öztürk, günlük kazancının yarısından fazlasını ‘Gerçek Dost’ olarak adlandırdığı sokak köpeklerine yemek alarak harcıyor. Yaklaşık 1 yıldır sürekli olarak sokak köpeklerini besleyen Öztürk’e Alaplılı vatandaşlarda destek oluyor.

Ayakkabılarını Hüseyin Öztürk’e boyatan vatandaşlar “Hayvanlarında bir can taşıdığını unutmayan ağabeyimize teşekkür ediyoruz. Bizde geldiğimizde ayakkabılarımızı kendisine boyatarak ona destek vermeye çalışıyoruz. Gerçekten örnek olacak bir davranış sergiliyor. Bizlerde kendisine destek vermeye çalışıyoruz” dediler.

BU DURUM DOST İLE BAŞLADI

Kendisinin boyacılık yaptığı sırada DOST adını verdiği köpekle dostluğunun başladığını söyleyen Hüseyin Öztürk, zamanla diğer köpeklerinde gelmesi ile sayının 4 olduğunu söyledi. Köpeklerin yanından ayrılmadığını kaydeden Öztürk “Her gün her öğlen köpeklere yemek veriyorum. Benim bu olayım DOST ile başladı. Her gün yanıma geliyordu. Bende ona ekmek arası veriyordum. Yanımdan ayrılmamaya başladı. O var diye başka köpeklerde geldi. Şu anda 4 tane köpeğim var. Sevgimiz bu şekilde başladı”

SABAH BEKLİYORLAR, AKŞAM ARABAYA KADAR BİNDİRİYORLAR

Her sabah kendisini ayakkabı boyacılığı yaptığı yerde köpeklerin beklediğini ve akşam da köy arabasına kadar takip ettiğini dile getiren Hüseyin Öztürk “Her gün ekmek arası döner alıyorum. Bu durumu görenler güzel şeyler söylüyor. Köpekler için her gün 10 ila 15 lira para veriyorum. Benim yanımdan ayrılmıyorlar. Sabah burada bekliyorlar. Akşam arabaya kadar bindiriyorlar. Bunlar gerçek dost. Bazıları böyle dost olmuyor” dedi.

Ayakkabı boyacılığı yapan Hüseyin Öztürk, yaptığı açıklamanın ardından aldığı ekmek arası yiyeceği köpeklerin yanına getirdi. Kendi elleri ile köpekleri besleyen Hüseyin Öztürk, ömrünün yettiği yere kadar köpekleri beslemeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 4 saat 1 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
19 saat 13 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 23 saat 18 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 22 saat 52 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 20 saat 31 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 17 saat 7 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 2 saat 14 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
2 gün 3 saat 35 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
21 saat 42 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
3 gün 21 saat 23 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !