Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İTFAİYE TEŞKİLATI 309 YAŞINDA !

Ä°TFAÄ°YE TEÅžKÄ°LATI 309 YAÅžINDA !

Ereğli`de gönüllü İtfaiyeci sayısı 520`ye ulaştı.


Kdz. EreÄŸli Belediyesi Ä°tfaiye Müdürlüğü, teÅŸkilatın kuruluÅŸunun 309’uncu yılını ve Ä°tfaiye Haftası’nı kutladı. Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, Kdz. EreÄŸli Belediyesi Ä°tfaiye ekiplerini ve gönüllü itfaiyecileri tebrik etti. Ä°tfaiye Müdürü Muhammet Ali AteÅŸ, 520 gönüllü itfaiyeci sayısına ulaÅŸtıklarını belirterek, “Bizleri Batı Karadeniz Bölgesinin en donanımlı Ä°tfaiye TeÅŸkilatı haline getiren, eÄŸitim ve ekipman konusunda hiçbir zaman desteÄŸini esirgemeyen Belediye BaÅŸkanımız Sayın Halil Posbıyık’a teÅŸkilatım adına teÅŸekkür ediyorum” dedi.

Kdz. EreÄŸli Belediyesi Ä°tfaiye Müdürlüğü, Yangından Korunma ve Ä°tfaiye Haftası’nda Ä°tfaiye TeÅŸkilatı’nın 309’uncu kuruluÅŸ yıl dönümünü kutladı.

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende Ä°tfaiye Müdürü Muhammet Ali AteÅŸ anıta çelenk sundu, saygı duruÅŸunda bulunularak Ä°stiklal Marşı okundu. Törene Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, belediye baÅŸkan yardımcıları, daire müdürleri, itfaiye mensupları, gönüllü itfaiyeciler ve diÄŸer kurumlardan gelen temsilciler katıldı. Belediye kreÅŸinin minikleri de itfaiyeci kıyafetleriyle törene renk kattılar.

BAŞKAN POSBIYIK, İTFAİYE TEŞKİLATI VE GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLERİ KUTLADI

Törende, 14. Dönem Gönüllü Ä°tfaiyeci Kursu’nda eÄŸitim görüp sertifika almaya hak kazanan 45 kursiyere Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık tarafından sertifikaları verildi.

Ayrıca ilçede okullar arasında İtfaiye Teşkilatı konulu düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye girenlere Başkan Posbıyık tarafından ödülleri verildi.

BaÅŸkan Posbıyık, sertifikalarını verdiÄŸi gönüllü itfaiyecileri ve kendisini makamda ziyarete gelen Ä°tfaiye Müdürlüğü ekiplerini kutlayarak, “Biz Ä°tfaiye grubumuzla gurur duyuyoruz. Bunu samimiyetimle ve yüreÄŸimle söylüyorum. Hem EreÄŸli’nin köylerinde, beldelerde, merkezde aynı zamanda Türkiye’nin deÄŸiÅŸik bölgelerinde afette, sel felaketinde, yangında, depremde anında oradalar. Gittikleri yerde de çalışkanlıklarıyla, özverileriyle adından söz ettiriyorlar. Zaman zaman ulusal basına da çıkıyor. Bir Belediye BaÅŸkanı olarak böyle bir itfaiye grubuna ve gönüllülere sahip olmaktan gurur duyuyorum. BaÅŸkan yardımcısı, müdürleri, yardımcıları, personeli böyle bir birlikteliÄŸi ön plana çıkarmaları çok güzel bir olay. Her geçen gün sayıları artan 520 gönüllü ordumuz var. Ãœlkemizde bir afet olduÄŸunda bu gönüllülerimiz itfaiye personeli ile birlikte en ön planda oluyor. Çok sevindirici bir olay. Aynı zamanda Ä°tfaiye Müdürümüzün, Türkiye Ä°tfaiyeciler BirliÄŸi yönetiminde olması, bir ilçe olarak temsil edilmesi çok onur verici. Buda benim her zaman söylediÄŸim Batı Karadeniz’de, Türkiye’de Ä°tfaiyecilikte çok iyi bir yerde olduÄŸumuzun göstergesi. Bütün itfaiyecilerimizi, gönüllülerimizi kutluyorum” dedi.

ATEŞ: BATI KARADENİZ BÖLGESİNİN EN DONANIMLI İTFAİYESİYİZ

Kdz. EreÄŸli Belediyesi Ä°tfaiye Müdürü Muhammet Ali AteÅŸ, törende yaptığı konuÅŸmada Ä°tfaiye TeÅŸkilatı’nın kuruluÅŸ sürecinden bahsetti. 25 Eylül 1923 yılından itibaren Ä°tfaiye TeÅŸkilatı’nın belediyelere devredildiÄŸini belirten AteÅŸ, BaÅŸkan Halil Posbıyık’ın katkılarıyla Kdz. EreÄŸli Belediyesi Ä°tfaiyesi’nin Batı Karadeniz bölgesinin en donanımlı itfaiyesi haline geldiÄŸini söyledi.

Ateş, şunları söyledi:

“1714 yılında kurulan tulumbacılar ocağından, günümüz modern Ä°tfaiye TeÅŸkilatına geçiÅŸinin 309. yılını gururla kutladığımız törenimize hoÅŸ geldiniz.

Ä°tfaiye Müdürlüğümüz; 31 Mahalle, 3 Belde, 93 Köy, 80 kilometrelik kıyı ÅŸeridi olan ve yükleme boÅŸaltma olanağına sahip limanlara, balıkçı barınaklarına, organize sanayi sitelerine ve tersaneler olmak üzere yaklaşık 200.000 nüfuslu bir bölgeye 60 personel, 13 itfaiye müdahale aracı, 3 adet zodyak bot, 1 adet jet skiyle hizmet vermektedir.  Ayrıca hiçbir köy ve beldemizde Ä°tfaiye TeÅŸkilatının olmaması da üzerimizdeki görev ve sorumluluÄŸumuzu arttırmaktadır.

-2023 YILINDA 450 Ä°HBAR ALDIK-

İtfaiye Müdürlüğümüz merkez, istasyon grubu ve kepez grubuyla birlikte 2023 yılı içerisinde 450 ihbar almış olup, bu ihbarlardan ev, işyeri, araç ve orman yangınlarına müdahalede bulunmuş, ilçemiz ve köylerinde meydana gelen sel felaketinde ise sualtı ve su üstü arama kurtarma ekiplerimiz 120 kişiyi kurtarmıştır. İlimizin tek mavi bayraklı plaj tesisleri olan Sevgi ve Barış Plajında 172 kişi boğulma tehlikesi geçirmiş olup, cankurtaranlarımız tarafından kurtarılmıştır. Eğitim Birimimiz tarafından kamu kurum ve kuruluşları, okullar, iş yerleri ve mahallelerimizde olmak üzere yaklaşık 12 bin kişiye yangın ve doğal afetlerle ilgili eğitim verilmiş, tatbikatlar yapılmıştır.

-6 ŞUBAT DEPREMİNDE CANLA BAŞLA ÇALIŞTIK-

Åžubat’ta tüm ülkemizi derinden sarsan çok büyük bir afet yaÅŸadık. Asrın felaketi olarak da adlandırılan ve 11 ilimizi etkileyen deprem haberini alır almaz Belediye BaÅŸkanımız Sayın Halil Posbıyık’ın talimatıyla, 1 saat içerisinde Gaziantep’e hareket ettik. Ä°lk ekibimiz Gaziantep Islahiye’de arama kurtarma çalışmalarını gerçekleÅŸtirirken,  diÄŸer ekibimiz de KahramanmaraÅŸ’a giderek kentsel arama kurtarma faaliyetlerine katılmış, müdürlüğümüz baÅŸarılı çalışmalarıyla adından söz ettirmiÅŸtir.

Ä°tfaiye personelim ve gönüllü itfaiyecilerimiz bu büyük afetin haberini alır almaz arkasına bile bakmadan hazırlanarak olay yerine en kısa sürede ulaÅŸmaya çalışmış,  hiç mola vermeden canla baÅŸla arama kurtarma çalışmalarına baÅŸlamıştır. Birçok cana dokunmuÅŸ, birçok aileyi sevindirmiÅŸlerdir. Kendi ailelerini geride bırakıp o zorlu ÅŸartlarda fedakârca çalışmışlardır. Kalan personelimiz ise 24 saat kesintisiz nöbet tutmuÅŸ ilçemizde yaÅŸanabilecek olası afetlere karşı tedbirlerini almışlardır. Sizlerin huzurunda personelime ve gönüllülerimize bir kez daha ÅŸahsım adına teÅŸekkürlerimi sunuyorum. Ä°tfaiyeciliÄŸin ve itfaiye mesleÄŸinin ne kadar zor ve meÅŸakkatli bir iÅŸ olduÄŸunu ve önem verilmesi gerektiÄŸini bu üzücü olaylarla bir kez daha anlamış olduk.

-GÖNÃœLLÃœ Ä°TFAÄ°YECÄ° SAYISI 520’YE ULAÅžTI-

Ä°lçemizde gönüllü itfaiyeciliÄŸi yaygınlaÅŸtırmak adına yaptığımız eÄŸitimler ve çalışmalar sonucunda 475 olan sayımız 14. Grup gönüllü itfaiyecilerimizle birlikte 45 kiÅŸi daha artarak toplamda 520’ye ulaÅŸmıştır. Bugün gönüllülerimizi mezun ediyor birazdan da kendilerine sertifika ve kimlik kartlarını teslim edeceÄŸiz. Belgelerinin hayırlı olmasını ve afetsiz günlerde kullanmalarını diliyorum.

Son dönemde ülkemizde meydana gelen depremlerde, sel felaketlerinde ve orman yangınlarında hayatını kaybeden vatandaÅŸlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, afetlerden zarar gören vatandaÅŸlarımıza da geçmiÅŸ olsun dileklerimizi sunuyorum.

-BAÅžKANIMIZ POSBIYIK’A TEÅžEKKÃœR EDÄ°YORUZ-

Bizleri Batı Karadeniz Bölgesinin en donanımlı Ä°tfaiye TeÅŸkilatı haline getiren, eÄŸitim ve ekipman konusunda hiçbir zaman bizden desteÄŸini esirgemeyen baÅŸta Belediye BaÅŸkanımız Sayın Halil Posbıyık’a ve BaÅŸkan Yardımcılarımıza teÅŸkilatım adına şükranlarımı sunuyorum.

Yangından Korunma ve İtfaiye Haftasını kutluyor, tüm meslektaşlarıma sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam dilerken; görevleri başında şehit olan tüm İtfaiye Şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum

Katılımlarınız için sizlere teÅŸekkürlerimi sunuyor yangınsız, kazasız, afetsiz günler diliyorum.”

İTFAİYE RESİM SERGİSİ AÇTI

EtkinliÄŸi ilçedeki okulların Sivil Savunma Kolu öğrencileri de takip etti. BaÅŸkan Posbıyık ekibiyle birlikte Ä°tfaiye’nin Türkiye genelindeki afetlere müdahalesi sırasında çekilen fotoÄŸrafların yer aldığı resim sergisini gezdi ve ardından itfaiye erleriyle birlikte hatıra fotoÄŸrafı çektirdi.

BaÅŸkan Yardımcısı Atilla Bulak ve Ä°tfaiye Müdürü Muhammet Ali AteÅŸ daha sonra itfaiye personeli ile Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret etti.

Ä°TFAÄ°YE TEÅžKÄ°LATI 309 YAÅžINDA !

Ereğli`de gönüllü İtfaiyeci sayısı 520`ye ulaştı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo