Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İşyeri İçin KDV Ödemeyecek

İşyeri İçin KDV Ödemeyecek

Çalışma veya oturma izni alarak 6 aydan daha fazla yurt dışında yaÅŸayan Türk vatandaÅŸları da yabancılar gibi, Türkiye’de aldıkları ilk konut ve iÅŸyeri için KDV ödemeyecek.TBMM Genel Kurulunda görüşülen Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin 7. maddesi üzerinde, AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Mehmet MuÅŸ ve milletvekili arkadaÅŸlarının önergesi kabul edildi. 

Vergisini düzenli ödeyenlere yüzde 5 indirim getiriliyor

Önergeyle, yabancılara, Türkiye’de aldıkları ilk konut ve iÅŸ yeri için tanınan KDV istisnası, çalışma veya oturma izni alarak 6 aydan daha fazla yurt dışında yaÅŸayan Türk vatandaÅŸlarına da tanındı.

Bir yıl satmama şartı var

KDV istisnasından yararlanarak Türkiye’de konut veya iÅŸ yeri satın alanlara, bu gayrimenkullerini bir yıl satmama ÅŸartı getirildi. Bu konut ve iÅŸ yerlerinin bir yıl içerisinde satılması halinde, zamanında alınmayan vergi tahsil edilecek.

Önergeyle deÄŸiÅŸtirilen maddeye göre, Türkiye’ye yerleÅŸmeyen yabancı uyruklu kiÅŸiler ile iÅŸ merkezi Türkiye’de olmayan iÅŸ yeri ya da Türkiye’de kazanç elde etmeyen kurumlar, satış bedelini yurt dışından getirilecek dövizle ödemeleri ÅŸartıyla, ilk aldıkları iÅŸ yeri ve konutta KDV ödemeyecek.

Çalışma veya oturma izni alarak 6 aydan daha fazla yurt dışında yaÅŸayan Türk vatandaÅŸları da Türkiye’den konut ya da iÅŸyeri almaları durumunda KDV ödemeyecek. Ancak, resmi daire ve müesseseler ile merkezi Türkiye’de bulunan teÅŸekkül ve teÅŸebbüslere baÄŸlı olup; bu daire müessese, teÅŸekkül ve teÅŸebbüslerin iÅŸleri dolayısıyla yabancı memlekette oturan Türk vatandaÅŸları bu haktan yararlanamayacak.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo