Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İSYAN VAR !.

Ä°SYAN VAR !.

EreÄŸli’de kar yağışı sonrası kapanan Akköy Ä°brahimci Mahallesi bölgesine ulaşım saÄŸlanamıyor. Dernek BaÅŸkanı Mehmet Kurtal,“Elektrik 7 gün sonra geldi, hastalar su kaynatarak oksijen alıyor, Allah aÅŸkına birileri gelsin, halimizi görsün” diye isyan ediyor.

 

Ä°ÅŸ makinalarının kendi sınırlarına kadar geldiÄŸini ve geri döndüğünü ifade eden Akköy Ä°brahimci Mahallesi Cem Evi GüzelleÅŸtirme ve Köy Kalkındırma Dernek BaÅŸkanı  Mehmet Kurtal   konuya iliÅŸkin yaptığı açıklamada ÅŸu görüşlere yer verdi;

 “Ä°brahimci Mahallemiz yaklaşık 70 hane olup  Kdz.EreÄŸli’ye 40 km, Alaplı’ya 30 km,  Gümeli Beldesi sınırlarına yakın bir konumdadır.  Yıllardır hem Alaplı istikametinden gelen hem de EreÄŸli istikametinden gelen yol sorunuyla mücadele eden köy halkı ÅŸimdide devlet imkânlarından faydalanamamakta ve sıkıntılar yaÅŸamaktadır.  Kar küreme araçları merkeze kadar gelip kendi sınırlarımıza gelince geri dönmektedir. Köylülerimiz mahalle aralarını kendi imkânlarıyla açmışlardır. Mahallemizde ayrıca 80 yaşın üzerinde cihaza baÄŸlı hastalarımız var. Yaklaşık 7 gündür elektriÄŸimiz de yoktu.  Şükür bu akÅŸam geldi. Solunum cihazına baÄŸlı insanlar soba üzerinde su kaynatarak buharından oksijen aldılar.” dedi.

“HÄ°ZMET BEKLÄ°YORUZ, GELÄ°N HALÄ°MÄ°ZÄ° BÄ°R GÖRÃœN”

Kimseye derdimizi, sıkıntılarımızı anlatamıyoruz.” diyen  Kurtal, “Sayın Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kdz. EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri ,  Ä°l Genel Meclis Ãœyelerine ve muhtarımıza sesleniyorum; “Allah aÅŸkına gelin ÅŸu halimizi bir görün. Devlet bu gün bizim yanımızda olamayacaksa, hizmetini sunamayacaksa ne zaman sunacak ?”dedi.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün19
gülücük4
hayran3
şaşkın2
kızgın1
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo