Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İstiklal Marşı hiç bir şiirle kıyaslanamaz

İstiklal Marşı hiç bir şiirle kıyaslanamaz

Kdz.EreÄŸli Ä°lçesinde Ä°stiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla program düzenlendi. Kdz. EreÄŸli Kandilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program Erdemir Kültür Merkezinde gerçekleÅŸtirildi. Saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşının okunmasının ardından baÅŸlayan programa Kdz.EreÄŸli Ä°lçe Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz kurmay Albay Aykut ManioÄŸlu, Kdz.EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Numan Korkmaz, Ä°lçe Müftüsü Recai Albayrak, EreÄŸli Ä°lçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, AK Parti EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı M.Fatih Çakır, EreÄŸli Muhtarlar DeneÄŸi BaÅŸkanı Şükrü Kılıç, EreÄŸli Åžoförler ve Otomobilciler Odası BaÅŸkanı Cevdet Civelek, daire müdürleri, okul müdürleri öğretmenler ve Veliler katıldı. Törenin açılış konuÅŸmasını yapan Kdz.EreÄŸli  Kandilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Faruk YavuzyiÄŸitoÄŸlu, “Ä°stiklal Marşımız, ÅŸanlı geçmiÅŸimiz ,umut dolu istikbalimiz  ve lekesiz istiklalimiz adına yazılmış, Hepimizin iÅŸtirak ettiÄŸi kutlu bir misak-ı milli sözleÅŸmesidir “dedi.

İSTİKLAL MARŞI HİÇ BİR ŞİİRLE KIYALANAMAZ

YavuzyiÄŸitoÄŸlu, Ä°stiklal Marşının herhangi bir ÅŸiirle kıyaslanamayacağını ve hatta deÄŸerlendirilme bile yapılamayacağını ifade ederek, “Onu ne kadar incelerseniz karşınıza o kadar güzellikler çıkacaktır. Türk Milleti bu abideyi kalbine gömmüş ve gönlüne nakÅŸetmiÅŸtir. Her kelimede ayrı bir sesleniÅŸ vardır. Seslendirilen dile getirilen ÅŸey, Türk Milletinin tarihidir, Milli Mücadele günlerinin namus ve ÅŸeref abidesine dönüşen ÅŸanlı direniÅŸidir. Türk Milletinin geleceÄŸe yönelik, yaÅŸama azmi ayakta kalma kararı ve Allah’a kul olma sevdasıdır, Ä°stiklal harbimizin büyük mücadele adamı Ä°stiklal marşımızın yazarı Ä°lim irfan geleneÄŸimizin en mühim halkalarından biri olan Mehmet Akif Ersoy, Eserleriyle, ÅŸiirleriyle, yılmak bilmeyen azmiyle, günümüzde de bizlere ışık tutmaya öncülük etmeye devam ediyor. Mehmet Akif sadece milli bir ÅŸair deÄŸildir, Vaizdir, Mebustur, Diplomattır, Veterinerdir, sporcudur,3 dilde çeviri yapabilecek seviyede bir münevverdir, Akif, istiklal marşı ve yüksek ahlakıyla toplumsal sorunları gönülden anlatışıyla, her zaman milletimizin ortak bir deÄŸeri olmuÅŸtur. Millî birlik ve BeraberliÄŸimizin temel unsurlarını milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu vatan ve bayrak sevgisini mücadeleci ruhunu en iyi ÅŸekilde anlatan Mehmet Akif’in eserlerini iyi anlamak gelecek nesillere aktarmak milli ve manevi deÄŸerlerimize sahip çıkmak hepimizin görevidir. Anmak anlamak ’tan geçer. Mehmet Akif Ersoy’u minnetle anıyoruz “diye konuÅŸtu.

Yapılan konuÅŸmaların ardından, sinevizyon eÅŸliÄŸinde Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatıldığı belgesel izlenip, ÅŸiirleri seslendirildi. Kdz. EreÄŸli Kandilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından ’Zulmü Alkışlayamam’ Adlı drama gösterisi ise salonda büyük alkış alırken, Program, 12 Mart Ä°stiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere protokol tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo