13 o C Kdz. Ereğli

İSTİHBARAT UZMANI GERGERLİOĞLU, EREĞLİ’YE GELDİ

17 Aralık 2014 tarihinde gittiği Almanya’da, Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) casusluk yaptığı iddialarıyla gözaltına alınan, Frankfurt’ta 11 ay hücrede tutuklu kalan, yapılan araştırmalar neticesinde delil bulunamayınca serbest bırakılan eski Başbakanlık görevlisi, şimdi ise ‘strateji ve istihbarat uzmanı’ Muhammed Taha Gergerlioğlu, Ereğli FM’e konuştu.

Asayiş 6 yıl 6 ay 9 gün 12 saat 23 dakika önce 5605

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Karadeniz Ereğli Siber Güvenlik Teşkilatı Derneği açılışı gerçekleştirildi.
Açılış için ilçeye gelen Uluslararası Siber Güvenlik Federasyonu Başkanı aynı zamanda Strateji ve İstihbarat Uzmanı Muhammet Taha Gergerlioğlu, açılış önsesi Ereğli FM’e yaptığı açıklamada, 16 tane şubelerinin olduğunu 17’nci şubeyi ise ilk kes bir ilçeye verdiklerini söyledi. Ereğli’nin, Batı Karadeniz’in merkezi olacağını ifade eden Gergerlioğlu, “Batı Karadeniz’in merkezi burası olacak. Karadeniz’de ilk açılan bölge olması, bizim için bölge başkanlığının Ereğli olacağını gösteriyor. İnşallah bütün illerimizde yayılmış olacağız” dedi.

Geleceğin mesleğini açıkladı; 1 milyon insana ihtiyaç var..!
Başbakan Binali Yıldırım’ın bugün yaptığı açıklamada siber güvenlik ile ilgili yol haritasını ortaya koyduğunu anlatan Gergerlioğlu, şöyle dedi:
“Siber güvenlik konusunda 5 tane ayak vardır. Biri kamu yani Devlet ayağıdır. İkincisi, bu işten para kazanmak isteyen özel sektördür. Üçüncüsü sivil toplum ayağıdır. Dördüncüsü üniversitelerdeki akademisyenler ve beşincisi medya ayağıdır.
Şuanda siber güvenlik enstitüleri, üniversiteler, yüksek lisans kurumları, Milli Teknolojileri Başkanlığı ve özel güvenlik kurumları olan polis istihbarat, merkezi istihbarat, bundan sonra siber güvenlik üzerinde ciddi duracaklar.
Bugün, bayın başbakanımız (Binali Yıldırım) siber güvenlikteki gündemi ortaya koydu. ’Bu yıl için 30 bin siber güvenlik uzmanına ihtiyacımız var’ diyor. Önümüzdeki yıllarda 1 milyon insanın siber güvenlik uzmanı olması gerekiyor. Çok büyük açığımız var. İlkokullardan başlayarak üniversitelere kadar kabiliyetli çocuk ve gençlerimizi toplayarak bu sahalara iteceğiz, görevler almalarına vesile olacağız.”

Müfredat çıktı… 81 ilde start verildi…
İhtiyaç duyulan 1 milyon insanın nasıl yetiştirileceğine ilişkin soruyu da yanıtlayan Gergerlioğlu, şu sözlerle konuştu:
“1 milyon kişiyi yetiştirmek için, Devlet’in müthiş projeleri var. Bununla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan müfredat çıkarttık. Türkiye’de, Devlet’in kararlarından sonra sivil toplum olarak ilk defa bu işin eğitim müfredatını oluşturduk. Üniversiteye kadar bütün gençlerimizin yetişme metodolojisi oluşmuş oldu. An itibariyle, 81 ilde projelerimiz liselerde başladı.”

Samuncu: Kamplar açacağız
Kurulan Derneğin Başkanı aynı zamanda Karadeniz Ereğli Tarih ve Doğa Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Recep Samuncu da, açıklamasında, yurttaşların siber güvenlik anlamında bilgilendirmek ve bilinçlendirmek gibi görevlerinin olduğunu belirterek, “bu konuda kurs ve kamplar gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Ayrıca durumu iyi olmayan öğrencilere de burs temini için çalışacağız” dedi.
Konuşmalarından ardından ise dernek açılışı gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini Muhammet Taha Gergerlioğlu ile birlikte kesen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, federasyon yetkilileri ile dernek yönetimine başarı diledi.
Kaymakam Madenoğlu’nda gittiler…
Açılış sonrası heyetle birlikte İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu’nda ziyaret eden Gergerlioğlu, burada verdiği mini brifing ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım tarafından denetlendiklerini, konuyu önemsediklerini kaydetti. Madenoğlu ise federasyon şubesinin ilçeler bazında ilk kes Ereğli’de açılmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

-Haberin içinden-

Muhammet Taha Gergerlioğlu Kimdir:

*Strateji ve İstihbarat Uzmanı olan Muhammed Taha Gergerlioğlu Uluslararası Siber Güvenlik Federasyonu kurucusu (USGF) ve yönetim kurulu başkanıdır.
*Öncesinde ise sırası ile Halk Bankası İcra Kurulu Başkan Danışmanlığı, TMSF iştiraki Denetim Kurulu Üyeliği, Başbakanlık Sosyometri Danışmanlığı görevleri birbirinin peşi sıra gelir. 2009 Yerel Seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na AK Parti’den aday adayı olur.
*Casusluk yaptığı iddialarıyla 11 ay Almanya’da tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Muhammed Taha Gergerlioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Darbeyi eniştemden öğrendim" şeklindeki açıklamalarıyla ilgili, "Enişteye darbe girişimini bir sivil kişi ulaştırdı. O sivil kişiye de bu haberi verenler MİT mensuplarıdır. MİT her şeyin farkındaydı ve olayları izliyordu" iddiasında bulunmuştu.

İSTİHBARAT UZMANI GERGERLİOĞLU, EREĞLİ’YE GELDİ

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 19 saat 59 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 21 saat 11 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 15 saat 16 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 14 saat 50 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
4 gün 12 saat 29 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 9 saat 5 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
19 saat 33 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 17 saat 12 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 13 saat 21 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 18 saat 19 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !