Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İSTİHBARAT UZMANI GERGERLİOĞLU, EREĞLİ’YE GELDİ

Ä°STÄ°HBARAT UZMANI GERGERLÄ°OÄžLU, EREÄžLÄ°’YE GELDÄ°

17 Aralık 2014 tarihinde gittiÄŸi Almanya’da, Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatı’na (MÄ°T) casusluk yaptığı iddialarıyla gözaltına alınan, Frankfurt’ta 11 ay hücrede tutuklu kalan, yapılan araÅŸtırmalar neticesinde delil bulunamayınca serbest bırakılan eski BaÅŸbakanlık görevlisi, ÅŸimdi ise ‘strateji ve istihbarat uzmanı’ Muhammed Taha GergerlioÄŸlu, EreÄŸli FM’e konuÅŸtu.


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde, Karadeniz EreÄŸli Siber Güvenlik TeÅŸkilatı DerneÄŸi açılışı gerçekleÅŸtirildi.
Açılış için ilçeye gelen Uluslararası Siber Güvenlik Federasyonu BaÅŸkanı aynı zamanda Strateji ve Ä°stihbarat Uzmanı Muhammet Taha GergerlioÄŸlu, açılış önsesi EreÄŸli FM’e yaptığı açıklamada, 16 tane ÅŸubelerinin olduÄŸunu 17’nci ÅŸubeyi ise ilk kes bir ilçeye verdiklerini söyledi. EreÄŸli’nin, Batı Karadeniz’in merkezi olacağını ifade eden GergerlioÄŸlu, “Batı Karadeniz’in merkezi burası olacak. Karadeniz’de ilk açılan bölge olması, bizim için bölge baÅŸkanlığının EreÄŸli olacağını gösteriyor. Ä°nÅŸallah bütün illerimizde yayılmış olacağız” dedi.

Geleceğin mesleğini açıkladı; 1 milyon insana ihtiyaç var..!
BaÅŸbakan Binali Yıldırım’ın bugün yaptığı açıklamada siber güvenlik ile ilgili yol haritasını ortaya koyduÄŸunu anlatan GergerlioÄŸlu,  ÅŸÃ¶yle dedi:
“Siber güvenlik konusunda 5 tane ayak vardır. Biri kamu yani Devlet ayağıdır. Ä°kincisi, bu iÅŸten para kazanmak isteyen özel sektördür. Üçüncüsü sivil toplum ayağıdır. Dördüncüsü üniversitelerdeki akademisyenler ve beÅŸincisi medya ayağıdır.
Şuanda siber güvenlik enstitüleri, üniversiteler, yüksek lisans kurumları, Milli Teknolojileri Başkanlığı ve özel güvenlik kurumları olan polis istihbarat, merkezi istihbarat, bundan sonra siber güvenlik üzerinde ciddi duracaklar.
Bugün, bayın baÅŸbakanımız (Binali Yıldırım) siber güvenlikteki gündemi ortaya koydu. ’Bu yıl için 30 bin siber güvenlik uzmanına ihtiyacımız var’ diyor. Önümüzdeki yıllarda 1 milyon insanın siber güvenlik uzmanı olması gerekiyor. Çok büyük açığımız var. Ä°lkokullardan baÅŸlayarak üniversitelere kadar kabiliyetli çocuk ve gençlerimizi toplayarak bu sahalara iteceÄŸiz, görevler almalarına vesile olacağız.”

Müfredat çıktı… 81 ilde start verildi…
İhtiyaç duyulan 1 milyon insanın nasıl yetiştirileceğine ilişkin soruyu da yanıtlayan Gergerlioğlu, şu sözlerle konuştu:
“1 milyon kiÅŸiyi yetiÅŸtirmek için, Devlet’in müthiÅŸ projeleri var. Bununla ilgili Milli EÄŸitim Bakanlığı’ndan müfredat çıkarttık. Türkiye’de, Devlet’in kararlarından sonra sivil toplum olarak ilk defa bu iÅŸin eÄŸitim müfredatını oluÅŸturduk. Ãœniversiteye kadar bütün gençlerimizin yetiÅŸme metodolojisi oluÅŸmuÅŸ oldu. An itibariyle, 81 ilde projelerimiz liselerde baÅŸladı.”

Samuncu: Kamplar açacağız
Kurulan DerneÄŸin BaÅŸkanı aynı zamanda  Karadeniz EreÄŸli Tarih ve DoÄŸa DerneÄŸi Yönetim Kurulu Ãœyesi Recep Samuncu da, açıklamasında, yurttaÅŸların siber güvenlik anlamında bilgilendirmek ve bilinçlendirmek gibi görevlerinin olduÄŸunu belirterek, “bu konuda kurs ve kamplar gerçekleÅŸtirmeyi düşünüyoruz. Ayrıca durumu iyi olmayan öğrencilere de burs temini için çalışacağız” dedi.
Konuşmalarından ardından ise dernek açılışı gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini Muhammet Taha Gergerlioğlu ile birlikte kesen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, federasyon yetkilileri ile dernek yönetimine başarı diledi.
Kaymakam MadenoÄŸlu’nda gittiler…
Açılış sonrası heyetle birlikte Ä°lçe Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu’nda ziyaret eden GergerlioÄŸlu, burada verdiÄŸi mini brifing ile CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve BaÅŸbakan Yıldırım tarafından denetlendiklerini, konuyu önemsediklerini kaydetti. MadenoÄŸlu ise federasyon ÅŸubesinin ilçeler bazında ilk kes EreÄŸli’de açılmasından dolayı mutlu olduÄŸunu ifade etti.

-Haberin içinden-

Muhammet Taha GergerlioÄŸlu Kimdir:

*Strateji ve İstihbarat Uzmanı olan Muhammed Taha Gergerlioğlu Uluslararası Siber Güvenlik Federasyonu kurucusu (USGF) ve yönetim kurulu başkanıdır.
*Öncesinde ise sırası ile Halk Bankası Ä°cra Kurulu BaÅŸkan Danışmanlığı, TMSF iÅŸtiraki Denetim Kurulu ÃœyeliÄŸi, BaÅŸbakanlık Sosyometri Danışmanlığı görevleri birbirinin peÅŸi sıra gelir. 2009 Yerel Seçimlerinde Bursa BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı’na AK Parti’den aday adayı olur.
*Casusluk yaptığı iddialarıyla 11 ay Almanya’da tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Muhammed Taha GergerlioÄŸlu, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın "Darbeyi eniÅŸtemden öğrendim" ÅŸeklindeki açıklamalarıyla ilgili, "EniÅŸteye darbe giriÅŸimini bir sivil kiÅŸi ulaÅŸtırdı. O sivil kiÅŸiye de bu haberi verenler MÄ°T mensuplarıdır. MÄ°T her ÅŸeyin farkındaydı ve olayları izliyordu" iddiasında bulunmuÅŸtu.

Ä°STÄ°HBARAT UZMANI GERGERLÄ°OÄžLU, EREÄžLÄ°’YE GELDÄ°

17 Aralık 2014 tarihinde gittiÄŸi Almanya’da, Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatı’na (MÄ°T) casusluk yaptığı iddialarıyla gözaltına alınan, Frankfurt’ta 11 ay hücrede tutuklu kalan, yapılan araÅŸtırmalar neticesinde delil bulunamayınca serbest bırakılan eski BaÅŸbakanlık görevlisi, ÅŸimdi ise ‘strateji ve istihbarat uzmanı’ Muhammed Taha GergerlioÄŸlu, EreÄŸli FM’e konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
gülücük0
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo