Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İŞTE TOPLANTININ AYRINTILARI

Ä°ÅžTE TOPLANTININ AYRINTILARI

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem,


OYAK Genel Müdürü Süleyman SavaÅŸ Erdem, bugün Göztepe Restaurant'ta y bölge milletvekilleri, siyasi parti baÅŸkanları ve bazı STK baÅŸkanlarının  katıldığı  toplantıya ev sahipliÄŸi yaptı. Yaklaşık  5 saat süen toplantıda önemli mesajlar veren Erdem, "EreÄŸli Erdemir, Erdemir EreÄŸli'dir", dedi.

 

OYAK Genel Müdürü Süleyman SavaÅŸ ERDEM toplantıyı OYAK’ı ve Erdemir’i daha iyi anlatmak, Kdz. EreÄŸli GeleceÄŸine Sahip Çıkıyor Platformu ve sivil toplum örgütleriyle Grubun faaliyetlerini paylaÅŸmak, birlik ve beraberlik içinde talepleri dinleyebilmek amacıyla düzenlendiklerini belirtti. OYAK Genel Müdürü ERDEM, yurt savunmasındaki askerimizin emekleriyle kurulan OYAK’ın, bulunduÄŸu her coÄŸrafyada Ãœlkemize katkıda bulunduÄŸunu, üretim, istihdam, ihracat konularında destek vermeye çalıştığını, aziz vatanımızı çocuklarımıza ve torunlarımıza en iyi ÅŸekilde bırakabilmek için çalıştığını ifade etti.

Toplantıda EreÄŸli platformu adına konuÅŸan Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Åžubesi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ä°rfan ERDEM Erdemir’in Türkiye’nin güzide kuruluÅŸlarından biri olduÄŸunu belirterek, toplantının düzenlenmesiyle sorunların çözümüne yönelik bir adım atıldığını ve beyaz bir sayfa açıldığını söyledi. ERDEM geçmiÅŸten gelen alışkanlıkların da etkisiyle EreÄŸli’de yaÅŸayan herkesin Erdemir’den talepleri olduÄŸunu, ancak koÅŸulların zaman içinde deÄŸiÅŸtiÄŸini ifade etti. Erdemir’in borsaya kote bir kuruluÅŸ olduÄŸunu vurgulayan ERDEM, platformun mantık çerçevesinde günün koÅŸullarını da dikkate alarak ve süzgeçten geçirerek EreÄŸli’nin sorunlarını dile getireceÄŸini belirti. ERDEM çelikhane cüruf stok sahasının taşınması, çevre konusuna gösterilen duyarlılığın artırılmasını beklediklerini söyledi. Platformun kurulması planlanan hidroelektrik santrale karşı olmadığını ancak EreÄŸli’ye verilen %29’luk kullanım hakkı oranının korunmasını talep ettiklerini ifade eden ERDEM, ayrıca Erdemir’in Anayasa Mahkemesi’nde kazandığı dava sonucunda geriye dönük ödeme talep etmemesi, ya da ödemenin uzun vadeye yayılmasının EreÄŸli halkı için önemli bir memnuniyet kaynağı olacağını ifade etti. Erdemir’in sosyal tesislerinin kullanımına yönelik taleplerini de ileten ERDEM, liman iÅŸletmeciliÄŸi ve EreÄŸli’de gemi acentelerinin ve tersanelerin canlandırılması, EreÄŸli’den acentelerle çalışılması ve limana daha çok stajyer alınması konularında taleplerini iletti.

Toplantıda konuÅŸan Kdz. EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanı Arslan KELEÅž ise, yerel tedarik oranlarının artırılması, karayolu sevkiyatının Gülüç kapı bölgesine alınması, yeni iÅŸ olanakları yaratılması için ortak çalışmalar gerçekleÅŸtirilmesi yönündeki talepleri dile getirdi. Ayrıca sanayiye ara eleman yetiÅŸtiren Endüstri Meslek Lisesi’nin desteklenmesi, baÅŸarılı öğrencilerine staj ve istihdam olanağı saÄŸlanmasını istedi.

EreÄŸli Muhtarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Şükrü KILIÇ da söz alarak, EreÄŸli’de yer alan mahallelere muhtarlıklar kanalı ile yapılan yardımların, köylere de yapılması yönünde taleplerini dile getirdi.

 “Curuf deÄŸerli bir yan ürün. HES EreÄŸli’nin içme suyunu etkilemeyecek.”

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş ERDEM, OYAK Maden Metalürji Grup Başkanı Toker Özcan ve ilgili OYAK ve Erdemir yöneticileri dile getirilen soru ve taleplere yanıt verdi.

HES konusuna iliÅŸkin olarak, konunun uzmanı yetkililerce, HES’in çevresel bir etkisi olmayacağı, barajın belediyeye verilecek su oranında herhangi bir deÄŸiÅŸiklik yaratmayacağı belirtildi ve HES’in endüstri suyu üzerine kurulduÄŸu ifade edildi.  Erdemir’in belediyenin ödemesi gereken yaklaşık 10 milyon dolar tutarındaki katkı payından da yapılan protokolle vazgeçtiÄŸi hatırlatıldı.

Gemi acentelerine iliÅŸkin olarak EreÄŸli’den kullanılan gemi acentelerinin sayısının artırılacağını da ileten Süleyman SavaÅŸ ERDEM, bu sorunun 2020 yılı başında çözüleceÄŸini aktardı.

OYAK Maden Metalürji Grubu BaÅŸkanı Toker ÖZCAN, Erdemir’in 4,6 milyar TL çevre yatırımı yaptığını, filtreler konusunda çok hassas olduÄŸunu, toplam elektriÄŸin %10’unun bu filtrelerin çalıştırılması için tüketildiÄŸini belirtti. Çelikhane cürufunun ekonomik olarak kıymetli bir malzeme olduÄŸunu, yurt dışında bu malzemenin içindeki çelik ayrıştırıldıktan sonra verimsiz toprakların ıslahında bile kullanıldığını aktardı. Çelikhane cürufunun EreÄŸli, Alaplı Belediyesi gibi çevredeki kamu kuruluÅŸlarına ücretsiz olarak verildiÄŸi belirtti. Toker ÖZCAN, Erdemir’in çevre açısından geliÅŸmiÅŸ ülkelerdeki çelik ÅŸirketleriyle kıyaslandığında da ileride olduÄŸunu ifade etti.  

OYAK Genel Müdürü Süleyman SavaÅŸ ERDEM, Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Åžubesi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ä°rfan ERDEM, Kdz. EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanı Arslan KELEÅž önceliÄŸin EreÄŸli’de yeni iÅŸ alanlarının yaratılmasına yönelik çalışmalar olması gerektiÄŸi hususunda anlayış birliÄŸi içerisinde olduklarını ve buna yönelik ortak çalışma yapılması kararı aldıklarını belirttiler.

Tüm bu görüşmelerin sonunda söz alan Zonguldak Milletvekilleri; Kdz. EreÄŸli’nin kalkınması ve sorunlarının çözümüne yönelik öneriler üzerine görüşlerini ifade ederek, sorunların diyalog yoluyla çözülebileceÄŸini, yapılan toplantı ve ardından yapılacak çalışmaların bölgeye katkı saÄŸlayacağına inandıklarını belirttiler.  Toplantıya katılan diÄŸer Sivil Toplum KuruluÅŸlarının yöneticileri de toplantıdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

“Amacımız çocuklarımızın geleceÄŸini planlamak”

Toplantı sonrasında katılımcılara teÅŸekkür eden Süleyman SavaÅŸ ERDEM, tüm dünyada çelik endüstrisinin dönüşüm sancılarını yaÅŸadığını, bunun EreÄŸli’ye özel bir durum olmadığını hatırlattı. OYAK’ın yeni fikirlere her zaman açık olduÄŸunu ve amaçlarının çocuklarımızın geleceÄŸini planlayabilmek, onların sorunlarına çözüm üretebilmek olduÄŸunu dile getirdi. Erdemir ve EreÄŸli’nin ayrı taraflar olmadığını belirten ERDEM, üretilen katma deÄŸerden herkesin yararlandığını vurguladı. OYAK Yönetimi olarak üzerlerine düşen her türlü sorumluluÄŸu almaya hazır olduklarını belirten ERDEM, her zaman eriÅŸilebilir olduklarını vurgulayarak kurumlarla iliÅŸkilerini yasaların öngördüğü çerçevede deÄŸer üretecek bir ÅŸekilde uyum içinde yönetmeye devam edeceklerini ifade etti. ERDEM, “Birlikte BaÅŸarmayı BaÅŸarmalıyız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Toplantıya; OYAK Genel Müdürü Süleyman SavaÅŸ Erdem’in yanı sıra OYAK Maden Metalurji Grup BaÅŸkanı Toker Özcan, Oyak Güvenlik Genel Müdürü Kamil Faruk Güven, OYAK Otomotivi ve Lojistik grup BaÅŸkanı Cem Aysel, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, kurum hukukçuları katılırken, ilçeden de, Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, Ahmet ÇolakoÄŸlu, Ãœnal DemirtaÅŸ, Deniz Yavuzyılmaz,  AK Parti Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, MHP Ä°lçe BaÅŸkanı Rahman Demirtürk, Ä°YÄ° Parti Ä°lçe BaÅŸkanı Evrim BalbaloÄŸlu, BBP Ä°lçe BaÅŸkanı Turabi Çelik, Türk Metal Sendikası EreÄŸli Åžube BaÅŸkanı Metin Ercan, EreÄŸli Muhtarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Şükrü Kılıç, EreÄŸli Fiziksel Engelliler DerneÄŸi BaÅŸkanı Ä°smail Åžentürk, Muharip Gaziler DerneÄŸi BaÅŸkanı Temel Åžahin, EreÄŸli Gazeteciler DerneÄŸi BaÅŸkanı Necati Günay yer aldı.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
kızgın3
hayran1
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo