Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

İŞTE MERAK EDİLENLER ...

İŞTE MERAK EDİLENLER ...

BTK, 1 Nisan’da uygulamaya girecek 4,5G teknolojisi ile ilgili bilinmeyenleri anlatmak, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla kitapçık hazırladı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 1 Nisan’da uygulamaya girecek 4,5G teknolojisi ile ilgili bilinmeyenleri anlatmak, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla "4,5G Teknolojisi, Ülkemize Sağlayacağı Faydalar ve Getireceği Yenilikler ile Sıkça Sorulan Sorular" konulu kitapçık hazırladı.

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan’ın talimatıyla hazırlanan kitapçıkta, 4,5G teknolojisine ilişkin tüketicilerin merak ettiği soruların yanıtlarına yer verildi.

"4,5G nedir?, 3G ve 4,5G teknoloji arasındaki farklar nedir? 4,5G yetkilendirilmesi ile ne sağlanmıştır?, 4,5G’den nasıl yararlanırım?" gibi başlıklar yer alan kitapçıkta, söz konusu teknolojinin, Türkiye’ye sağlayacağı faydalar ve getireceği yenilikler anlatıldı.

3G’ye göre mobil haberleşme hızını 10 kat artıracak 4,5G hizmetinin, yetkilendirilmiş işletmeciler (Avea, Turkcell ve Vodafone) tarafından 1 Nisan’dan itibaren abonelere sunulmaya başlanacağı hatırlatılan kitapçıkta, işletmecilerin, teknoloji kullanımında esneklik sağlanan 4,5G yetkilendirmesiyle dünya ile eşzamanlı 5G de dahil yeni teknolojileri hizmete sunmalarına imkan sağlandığı belirtildi.

4,5G’nin getireceği yenilikler

Kitapçıkta 4,5G’nin getireceği yenilikler şöyle sıralandı:

- İşletmecilerin sahip oldukları frekansın 183,8 MHz’den 549,2 MHz’e kadar çıkmasıyla mobil internet hızı, hem veri indirme hem de veri gönderme yönünde en az 10 kat artacak

- Daha net video görüşmeleri sağlanacak

- Kapsama alanından kaynaklanan sorunlar azalacak

- Sosyal medyada çok daha hızlı paylaşım yapılabilecek

- Yüksek hızda ve kesintisiz bağlantı sağlanacağı için makineler arası iletişim (M2M), nesnelerin interneti (IoT), bulut bilişim, internet protokolü ile TV, akıllı şehirler, uzaktan kontrol edilecek robot teknolojisinin tele ameliyatlarda kullanımı gibi birtakım konularda gelişmeler sağlanacak, böylece yaşam kalitesi yükselecek

- Belgelere her yerden, her cihazdan, her an erişebilecek

- Akıllı ev sistemleri yaygınlaşacak ve akıllı şehirler kurulabilecek

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo