Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İŞTE KAZA ANI !.

Ä°ÅžTE KAZA ANI !.

Ereğli`de 2 kişinin hayatını kaybettiği kazanın araç kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Kaza sonrası tutuklanan sürücü ilk mahkemede tahliye edildi.


Kaza, geçen 5 Eylül'de Ereğli'ye bağlı Süleymanbeyler köyünde meydana geldi.

Yol kenarındaki bir restoranda giden Şengül Sarı ve komşusu Nazikar Sarı'ya, Mustafa S. yönetimindeki 67 UA 467 plakalı otomobil çarptı. Yola savrulan iki kadın, hayatlarını kaybetti.

Kazanın ardından otomobil sürücüsü Mustafa S. tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı'nın yürüttüğü soruşturmanın ardından Mustafa S. hakkında 'taksirle birden fazla insanın ölümüne neden olma' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Mustafa S. ifadesinde karayolunda seyir halinde olduÄŸu sırada aracının ön camına bir cismin çarptığını fark ettiÄŸini, karanlıkta neye çarptığını anlamadığını ve  50 metre ileride durduktan sonra jandarmanın gelmesiyle iki kadına çarptığını öğrendiÄŸini söyledi. Mustafa S., EreÄŸli Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Ä°fadesini tekrarlayan Mustafa S., bilirkiÅŸi raporu dikkate alınarak tahliye edildi.

'ÖLENLER TEDBİR ALMADI, SÜRÜCÜ YOLA DİKKATİNİ VERMEDİ'

Soruşturma kapsamında Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Daire Başkanlığı'nın düzenlediği bilirkişi raporunda, Şengül Sarı ve komşusu Nazikar Sarı'nın gelen otomobili görmelerine rağmen yolun karşısına geçmeye çalıştıklarını ve aracın çarptığı belirtildi. Nazikar Sarı'nın çarpmanın etkisiyle 15 metre, Şengül Sarı'nın ise 29 metre ileriyle savrulduğu belirtildi.

Kazada, ölen iki kadının kendi güvenliklerini sağlama konusundaki yükümlülüklerini yerine getirmedikleri, yola giriş yapmadan önce istikametlerine gelen aracın uzaklık ve hızını sağlıklı olarak kontrol etmedikleri, aydınlatma olmayan yolda araç sürücüleri tarafından görünmelerini sağlayacak ön tedbirleri almadıkları ve araçlara ilk geçiş hakkını vermemeleri nedeniyle asli kusurlu sayıldı.

Otomobil sürücüsü Mehmet S. ise belirtilen hız sınırına uymadığı, yola gereken dikkati vermediği ve zaman zaman selektör yaparak yolu kontrol etmediği gerekçesiyle tali kusurlu bulundu.

KAZA ANI ARAÇ KAMERASINDA

Kaza anı ise Mustafa S.'nın kullandığı aracın kamerasına yansıdı. Görüntüde, seyir halinde olan aracın önünde beliren iki kadının aracın çarpmasıyla savruldukları görülüyor. Mahkeme, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

 

Ä°ÅžTE KAZA ANI !.

Ereğli`de 2 kişinin hayatını kaybettiği kazanın araç kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Kaza sonrası tutuklanan sürücü ilk mahkemede tahliye edildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın4
gülücük2
üzgün1
hayran0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo